Tansel Kolcu yazdı

Süper Ligin 27. haftasında, sahasında Adana Demirspor’u misafir eden Trabzonspor, son haftaların golcü oyuncusu Trezeguet’in, 21. dakikada attığı gol ile rakibini 1-0 yenerek,  puanını 46 yapıp, üçüncülükteki yerini korumuş oldu. Son 2 maçını kazanmanın yanında, Türkiye Kupasında geçilen turun verdiği moral ile maça çıkan Trabzonspor, haftalardır alınan kötü sonuçlar nedeniyle oldukça çalkantılı bir dönemin içinde olan Adana Demirspor’u, maçın başlaması ile birlikte, adeta sahasına hapsetti. Sağlı sollu ataklar ile gol arayan Trabzonspor, özlemini çektiği gole, Bardhi’nin şutunda, rakip defans oyuncusundan seken topu Trezeguet’in tamamlaması ile ulaştı. Bu golün yanında, ofsayt nedeni ile sayılmayan bir golü ve direkten dönen bir topunun haricinde sayısız pozisyonlara girmesine rağmen, ilk yarı 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısının, ilk yarı oynanan oyunun verdiği olumlu sinyallerle devam edeceği ve skorun artacağı beklentisinde olan Trabzonspor taraftarları için hayal kırıklığı olduğunu söylemeliyim. İlk yarı oynanan oyunun verdiği rehavete, Hikmet Karaman’ın hamlelerine teknik olarak cevap verilememesi eklenince, Adana Demirspor, dakikalar ilerledikçe kazandığı özgüvenle, organize ataklar geliştirerek ilk yarının aksine, Trabzonspor yarı sahasına daha çok gelmeye başladı. Adana Demirspor’un yıldız ve etkili oyuncuları Balotelli, Emre Akbaba ve Yusuf’un oyun dışına alınmasına rağmen, Trabzonspor’un ilk yarıdaki oyun üstünlüğünü sağlayamaması dikkat çekiciydi.

“Maçın ilk yarısında, Güney’den gelen rakibine Kuzey’in fırtınalarını yaşatan Trabzonspor’un, maçın ikinci yarısında, Güney’in ılık rüzgarlarından örnekler sunması, sanırım rakibe yapılan jestti.” diyerek latife yaparak yazıyı sona erdirecektim ki maçın hakemi aklıma geldi. TFF’nin, Süper Ligde görev verdiği hakemleri, bir kaçı hariç, liyakata göre değil, muhtelif referanslara göre atadığı artık bilinen bir gerçeklik. Yoksa, bugün bu maçı yöneten hakem, Süper Ligde nasıl maç yönetebilir ki…Bugün Adana Demirspor orta sahasında,  Antonio Siman Muanza adlı ve Maestro lakaplı bir oyuncu vardı.  Bu oyuncu, 20 yaşında ve Angola Milli takım oyuncusu. Adana Demirspor, bu oyuncuyu 500.000 Euro’ya almış. Hangi büyük takımın orta sahasına koysanız sırıtmayacak yetenek ve kapasitede. Sanırım bizim Scout ekibi için bu tür oyuncular, yaş ve maliyet olarak limit altı!