Tansel Kolcu yazdı

Süper Ligin 29. haftasında, geçen hafta alınan Alanyaspor mağlubiyetinin yaralarını sarmak amacıyla çıktığı maçta, sahasında Karagümrük takımını misafir eden Trabzonspor, maçın başlama düdüğü ile birlikte domine ettiği maçı, 1-0 geriye düşmesine rağmen 5-1 kazanarak, üçüncülük yarışında büyük bir avantaj elde etmenin yanında, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşacağı rakibine, oynadığı oyunla da gözdağı vermiş oldu.

      Maça oldukça etkili başlayan ve pozisyonlar bulan Trabzonspor, Karagümrük takımının kullandığı duran topta, Markao’yu yanlış oyuncu ile eşleştirince, 14. dakikada 1-0 yenik duruma düştü. Son haftaların ve hava toplarının etkili ismi Markao’nun Pepe ile kontrol edilmesi, Trabzonspor’a pahalıya patladı diyebiliriz. Trabzonspor, skora rağmen etkili oyununu devam ettirince, golün gelmesi de gecikmedi. 32. dakikada  Bardhi’nin sert şutu, defanstan sekip ağlara gidince, Trabzonspor beraberliği yakaladı ve ilk yarı da bu sonuçla sona erdi.

      Maçın ikinci yarısında da oyun hakimiyetini elinde bulunduran Trabzonspor, 64. dakikada Visca’nın ortasına Braschi’nin ters vuruşu neticesinde, kendi kalesine attığı gol ile 2-1 öne geçti. Trabzonspor, mağlup durumdan galibiyete geçmesi ile birlikte zaten etkili olan oyununa moral de ekleyerek, daha rahat pozisyonlar bulmaya başladı ve yağan yağmuru arkasına alarak, adeta Karagümrük kalesine gol oldu yağdı.  Trabzonspor, 70. dakikada  Trezeguet, 76. dakikada Pepe ve maçın 3. uzatma dakikasında Umut Bozok’un attığı gollerle maçı 5-1 kazanarak, 3 puanın sahibi oldu.

      Kaptan Uğurcan’ın sakatlığı nedeni ile bugün kaleyi devralan Taha, oynadığı oyunla, her zaman göreve hazır olduğunu göstermiş oldu. Maç 1-1 berabere devam ederken, Emre Mor’un köşeye vurduğu zor topu tokatlaması, oyunun kader anı idi diyebiliriz.

      Haftalardır sakatlıklar nedeni ile stoper pozisyonunda görevlendirilen Mendy, umarım önümüzdeki hafta, gerçek yerine orta sahaya döner. Zira, Fenerbahçe karşısında dirençli bir orta sahaya ihtiyaç olduğu açık. Umarım Abdullah Hoca, bu konudaki ısrarını sürdürmez.