Halil Şanlı yazdı.

Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında zor bir dönemde elde ettiği net galibiyet yüzleri güldürdü. Ligin en çok gol atan, hücum gücü en yüksek olan takımına karşı, tek bir şut dışında pozisyon vermeyen Bordo Mavililerin mimarı, sayın Abdullah Avcı’ya  sahip çıkılması görüşümü tekrar ediyorum.

Abdullah Avcı’nın talebelerinin, Fenerbahçe karşısında ortaya koydukları mükemmel mücadele ve son derece akılcı oyun anlayışı takdire şayandır. Trabzonspor camiasına, ilk geldiği günden beri, ‘Abdullah Avcı, bu takım için mantıklı ve makul bir teknik adamdır’  biçiminde birçok defa çağrıda bulunmuştum. Nitekim Avcı ve arkadaşları, Trabzonspor’u  38 yıl üstüne şampiyon yapmayı başarmıştı. Fakat bu sezon ortaya konulan temposuz futbol sonrasında gelen zigzaglı skorlar, bazı kesimlerden istenmeyen seslerin yükselmesine vesile oldu. Hatta azımsanmayacak kadar bir kesim, hocanın görevden alınmasını ya da çekilmesini seslendirmeye başladı. Lige verilen aradan sonra Trabzonspor’un, Fenerbahçe’ye karşı elde ettiği haklı zafer, soğuk rüzgarların yerine ılık bir havaya dönüştü.  Fenerbahçe karşısındaki galibiyetin mimarı, elbette sayın Avcı’dır. Ligin en çok gol atan ve en tehlikeli hücum gücüne sahip takımı, eğer Trabzon’da ilk dakikalarda atılan ve direkten dönen şutun dışında kaleci Uğurcan’ı rahatsız edememişse, onu kilitleyen bu akılcı taktiğin mimarına bakmak yerinde olur diye düşünüyorum. Ben, Abdullah Avcı hayranı filan değilim. Sakın yanlış anlaşılmasın. Ben Trabzonsporluyum.  Duygularımdan ziyade; sabırla, mantıkla bakmaya çalışıyorum. Eğer bir teknik ekip, sizi 38 yıl üzerine şampiyon yapmayı becermişse, o teknik adama her halükarda sabredilmeli. Zaman zaman yaptığı ve yapacağı hatalara, yanlışlara empati ile bakabilmeli. Avcı, bir dahi değildir. Yaptığı önemli yanlışlar olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Bu takım şampiyon olur ya da olmayabilir. Çünkü şampiyonluk için sadece sahada ki oyun yeterli değildir. Yönetimsel ve hakemler boyutları, rakip takım boyutu ile birçok değişken sebepler vardır. Fakat Abdullah Hoca makul bir teknik adamdır. Abdullah hocayı eleştirirken, transferlerde onun istediği kaç isim olduğuna, o isimlerin kimler olduğuna ve kaç tanesinin alınıp alınmadığına, eldeki kadroyu kimlerin oluşturduğuna da bakmak gerekir. Sorumluluk sadece hocanın değildir.

Ligin bundan sonraki kalan bölümünde neler olur? Bilemiyorum! Trabzonspor şampiyon olabilir mi? Elbette ama bana göre bu sezon zor. Bekleyip görmek lazım. Unutulmamalı ki, zor olan şampiyonluğa ulaşmak, sadece Abdullah Hoca’nın görevi değildir. Şampiyon olabilir veya olamayız. Bilemiyorum ama bildiğim ve inandığım o ki; Abdullah Avcı, makul ve yeterli bir teknik adamdır. Eleştirileri yaparken, linç etmeye, her şeyi yerle bir etmeye gerek yoktur. Daha sağduyulu ve daha hoşgörülü bakmalı her taraftar.