Halil Şanlı yazdı.

Süper ligin en zengin kadrosuna sahip Fenerbahçe'ye karşı rahat bir galibiyet elde eden Trabzonspor’u ve rakibi çok iyi etüt eden Abdullah Avcı'yı yürekten kutluyorum.

Maç öncesinde favori görülen Fenerbahçe’ydi. Fakat Abdullah Avcı rakibini çok iyi analiz etmiş olduğundan orta alanda rakibe nefes aldırmayan ve temkinli bir oyun anlayışı ile takımını sahaya sürdü. Fenerbahçe’nin orta sahadaki en etkili isimleri olan Crespo ve Arao ile İrfan Can Kahveci'ye boş alan bırakmayan Trabzonspor özellikle Siopis'in mücadeleci ve rakibi bozan oyunu ile istediğini elde etti. Önce rakibi oynattırmayan, sonra sabırla açık vermesini bekleyen Trabzonspor, hedeflediği galibiyeti akıllı ve sabırlı bir oyunla elde etmeyi başardı.

Fenerbahçe'de ise kaleci Altay ile biraz da Ferdi dışında beklentileri karşılayacak isim yok gibiydi. Kurt hoca Jesus, İrfan Can, Crespo, King gibi etkisiz kalan oyuncularına nasıl o kadar sabretti, anlaşılır gibi değil.

Hakemin mükemmel maç yönettiği karşılaşmayı, bu sezonun en akılcı taktiği ve oyun anlayışı ile sahada yer alan Trabzonspor, bileğinin gücüyle kazandı. Bu galibiyet, şampiyonluk yarışına ortak olunan bir zaferdir. Avcı’yı, ekibini ve oyuncuları tebrik ediyorum.