Tansel Kolcu yazdı.

Katar’da oynanan Dünya Kupası nedeniyle, yaklaşık bir buçuk ay ara verilen Süper Ligin 15. haftasında, evinde Fenerbahçe’yi konuk eden Trabzonspor, rakibini adeta ezdiği ve tarihi farkı kaçırdığı maçı 2-0 kazanarak, şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet elde etmiş oldu.

Bir tarafta, ligin başından itibaren “Ne olursa olsun, mutlaka şampiyon olacağız!” iddiası ile güçlü bir kadro kuran, ligin lideri olarak  6 puan avantaj ile Trabzon’a gelen ve İstanbul basını tarafından, her zamanki gibi  maçın mutlak favorisi olarak gösterilen Fenerbahçe, diğer tarafta ise, geçen yıl şampiyon olmasına rağmen, şampiyon kadroyu koruyamamanın dezavantajı yanında, geç gelen transferlerin uyum süreci nedeniyle form tutmakta zorlanan ve hazırlık maçlarında bile galibiyet hasreti çeken Trabzonspor.

Dünya Kupası nedeniyle lige verilen aranın, eleştirilen oyun sistemini değiştirebilmek için bulunmaz nimet olduğunu düşünen Abdullah Hoca’nın, kamp dönemindeki çalışmalarının sonucunu hazırlık maçlarında göremesek de, merakla beklediğimiz Fenerbahçe maçı için, hafta arasındaki Samsunspor kupa maçı, adeta bir işaret fişeği gibiydi. Samsunspor maçında seyrettiğimiz Trabzonspor’un, aynı oyunu bugün de sergilediği taktirde Fenerbahçe’yi de geçebileceği umudu içimizde yeşermişti ama, ne yalan söyleyeyim, bu kadar kolay olacağını açıkçası çok beklemiyordum. Trabzonspor, maçın başından sonuna kadar, adeta rakibini ezerken, tarihi bir farkı  kaçırdığını da söylemeliyim. Maç süresince, rakibine pozisyon vermeyi bırakın, 2-3 pas yapmasına bile izin vermeyen Trabzonspor, 61. dakikada Gomez ve maçın uzatma dakikalarında Trezeguet’in golleriyle maçı 2-0 kazanarak, hem çok önemli bir 3 puan, hem de çok büyük bir moral kazanmış oldu.

Abdullah Hoca, maç sonu açıklamasında, yeni bir oyun sistemi üzerinde çalıştıklarını ve bu sistemi bugün başarılı bir şekilde uyguladıklarını belirtti. Sayın Hocam; biz de oyunu eleştirirken işte bunu söylüyorduk. Biz buna “Dik Oyun” diyoruz. Böyle bir kadronun, zaten başka bir sistemle oynaması beklenemezdi. Abdullah Hoca’nın oyunu “Revize” etmesiyle birlikte, taraftarın da bundan sonraki maçlara olan ilgisini ve desteğini “Revize” edeceğine inanıyorum.