Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun 25. haftasında, deplasmanda Gaziantep ile karşılaşan Trabzonspor, maçın başlaması ile birlikte oyunda rakibine nazaran daha hakim bir görüntü verdi. Daha önceki maçların aksine, oyunun başlaması ile birlikte oyunu kontrol eden ve daha çok pas yapan takım Trabzonspor'du. Nitekim oyunda sağlanan hakimiyet, 22. dakikada skora da yansıdı ve bu dakikada Kamil Ahmet, rakibinin sağından  atıp solundan geçtiği pozisyonda finali de iyi bir orta ile yapınca, Ekuban, ben de bari bu güzel hareketleri tamamlayayım dercesine yaptığı mükemmel kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirdi ve maçın ilk yarısı da  bu sonuçla sona erdi. İkinci yarının başlaması ile birlikte bu sefer gol arayan takım Gaziantep oldu. Atak üstüne atak geliştiren Gaziantep, aradığı gole Kayode ile 53. dakikada ulaştı. Bu dakikada baskı yiyen Trabzonspor defansı, uzun süre topu uzaklaştıramayınca gole engel olamadı ve bu gol ile skor 1-1 oldu. Bundan sonraki dakikalarda, iki takım da gol için ataklarına devam etmesine ve Trabzonspor'un aradığı golü  uzatma dakikalarında bulmasına rağmen, orta hakem Var'ın uyarısıyla pozisyonu seyrettikten sonra  faul olduğu gerekçesiyle golü vermedi ve maç bu sonuçla 1-1 sona ererken, Trabzonspor, şampiyonluk yolunda, çok önemli iki puan kaybetmiş oldu.

                                                                      

                                                                       ******

 

Trabzonspor, sezon başından bu yana, bir çok maçın belli bölümlerinde, birçok maçın da hemen hemen tamamında baskı yenilmesine, orta sahada çok kaliteli ayaklara sahip olmasına rağmen, bir türlü  çözüm bulamadı. Bu problem, bence şampiyonluk yolunda en büyük handikap. Teknik yönetim bugüne kadar çözüm bulamadığı bu problemi çözebilir mi? Meçhul... Zaten çözemezse sanırım hayaller başka bahara kalacak gibi...

 

                                                                        ******

 

Trabzonspor tabii ki kötü oynayabilir, futbolcular formsuz olabilir, teknik yönetim hata da yapabilir ve bunun sonucunda, takım yenilebilir veya berabere kalıp puan kaybedebilir. Bunlar tabii ki futbolun gerçeği ama Türk Futbolunda gerçek olan bir şey daha var ki, o da, Türk Futboluna çöreklenmiş ve kanını emen bir çetenin piyonu olan hakemlerin 2010-2011'den beri süregelen varlığıdır. Bugüne kadar Trabzonspor'un birçok maçını yöneten ve her maçında eleştiri alan bir hakemin bu maça atanması ve bu atamaya yönetimin ses çıkarmaması ile başlayan süreç, bugün, hakem Halis Özkahya'nın kasıtlı yönetimiyle sona ermiştir. Özellikle, birisi maçın ilk yarısı, diğeri maçın ikinci yarısında olmak üzere, Trabzonspor'un iki penaltısını görmeyen, Trabzonspor'un lehine kornerlere aut veren Özkahya, uzatma dakikalarında Trabzonspor'un attığı nizami golü iptal ederek kendisine verilen görevi yerine getirmenin rahatlığı ile maçı bitirmiş ve Trabzonspor'a şampiyonluk yolunda büyük bir darbe vurmuştur.

 Trabzonspor yönetimi, “Kimin Kahya'sı” olduğunu, geçmiş hakemlik kariyeri sayesinde iyi bildiğimiz bu arkadaşa, bugün  düdüğünü  astırmazsa, sırada, daha bir çok emir bekleyen “Kahya'nın” olduğunu unutmamalıdır.