Siz, Yomra sahilinde imara aykırı ruhsatsız binalara ses çıkarmayacaksınız! Siz, Yomra sahilini her açıdan kapatmış olan müesseselere çıt çıkarmayacaksınız! Siz, uçak enkazı bulunan ve harabeye dönmüş alanla ilgili hiçbir somut adım atmayacaksınız ama Avrasya Üniversitesi’nin kullandığı ve belediye meclis kararı ile alınmış olan araziye dozerlerle girip insanların emeklerini yerle bir etmeye kalkacaksınız! Ondan sonra da doğru olmayan algı üzerine kurulu bilgilerle kamuoyunu yanlış yönlendireceksiniz. Senin adına çok üzüldüm sayın Mustafa Bıyık! Seni adaletsizliklerin çığ gibi büyüdüğü bir dönemde adaletli bir başkan olarak beklerken, sende düzene uymayı kendine ilke edindin. Çok yazık! Hadi gözünüz aydın sayın başkan, üniversite gidiyor, Yomra çağ atlıyor!!!

Bıyık neden cevap veremiyor!

Trabzon Yomra Belediye Başkanı sayın Mustafa Bıyık’ın, Avrasya Üniversitesi’nin Yomra Yerleşkesi ile ilgili olarak; ta baştan beri attığı adımlar, ortaya koyduğu inadına tavırlar, zerre kadar hukuka inanmış her insanı rahatsız eder türden.

Giriş paragrafında sorduğum soruları daha evvel de sormuştum. Ancak bu konuda sayın Bıyık ve arkadaşlarından ses yok! Neden, Yomra sahilindeki  diğer işletmelerin var olduğu alanlar halka açılmıyor da, ısrarla Avrasya’ya ait alan! Kanaatimce, Yomra belediye başkanının ortaya koyduğu ve üniversiteye karşı takındığı tavrın, bana göre üç ihtimali bulunuyor.

Bıyık’ın tavrı ile ilgili üç ihtimal!

1-Baştan beri Ömer Yıldız beyi içine sindirememiş, daha öteye gideyim Üniversite’yi ele geçirmek isteyen bazı milletvekillerinin, Yomra Belediye başkanına, ilçeye kaynak aktarımı konusunda söz verip, bu işi  çözmesi istenmiş olabilir! Yani maşa ile ateşi tutmak misali!

2- Ömer Yıldız beyin, eski başkan İbrahim Sağıroğlu ile olan yakın arkadaşlığı ve mevcut başkanın ise sayın Sağıroğlu ile son derece kötü ilişkilere sahip olması nedeniyle alınmak istenen intikam!

3-Sayın bıyık, seçim kampanyası esnasında eş dost, arkadaşlarına sahilde alan oluşturup, bazı işletmeleri vereceğine dair bulunduğu iddia edilen vaatler!

Sakın olmaz demeyin! Çünkü akıl var mantık var. Sayın belediye başkanı kendi yetki alanındaki birçok işletme, hatta konutlara ses çıkarmıyor. Mesela  iktidar partisi il başkan yardımcısının kullandığı alan veya  26 katlık ucubeler!  Öyle ya, sözde Yomra halkını düşünüyorsun! O halde buyur! Ne yazık ki, halkı düşünmenin tek yolunun, bir Eğitim yuvasına ait araziyi elinden almak olduğunu da ilk kez duyuyoruz. Galiba yeni adalet ve hakça anlayış bu olsa gerek! Yazık ki ne yazık!

Yalan yanlış algılar!

Ekseriyette olsa da, bazı çevrelere o kadar yanlış bilgiler empoze edilmiş ki! Duyduğum zaman dudaklarım uçukluyor! Güya mahkeme, Avrasya Üniversitesine ‘alanı boşalt’ demiş! Yalanın daniskası! Mahkeme, belediye meclisinin verdiği kararın usule uygun olmadığını beyan etmiş! Yani Avrasya Üniversitesi’ni ilgilendiren hiçbir bağlayıcı kararı yok. Belediye Meclisi’nin on, on beş yıl evvel aldığı kararda usule uygunluk yoksa, bu durum milyonlarca liralık yatırım yapan üniversite heyetini bağlamaz. O, belediye meclisinin çözmesi gereken bir durum. Yani mahkeme, ‘Arkadaş bu alanı geri alabilirsin’ demiyor. Kaldı ki idari mahkeme de verdiği kararında, bu hususta yetkilinin, sayın belediye başkanı değil, ilçenin mülki amiri Kaymakam olduğunu ifade ediliyor.

Elinde, araziye giriş, o alanı üniversiteden almaya dair hiçbir yetki belgesi olmayan sayın belediye başkanın yaptığı bu hamle, kanımca iktidar milletvekillerinin el altı desteği olmadan cüret edilecek bir durum değildir! Yetkili gösterilen kaymakamlıktan, üniversiteye bir tebligat yokken, boşaltın emri gelmemişken, belediyenin attığı bu adım, tamamı ile hukuksuzluk ve bir yerlerden alınan gücün göstergesidir diye düşünüyorum. Bazı aklı evveller, üniversitenin kalitesini tartışmaya açma gayretinde. Bre gafil, biraz araştır. Biraz düşün ve geleceğe bak. Birincisi, burası bir vakıf üniversitesi. Kimsenin malı değil. Şu an orayı işleten mütevelli heyeti yarın gittiğinde, bir tek ceket dahi alma hakları yok. Yani o alan kimsenin şahsi malı değil. İkincisi, üniversitenin kalitesi ile ilgili yapılan dedikodular! Belli ki, sizlere  bir şeyler fısıldayanların sözlerine balıklama dalmışsınız! Oysa her söylenene inanmak ve  atlamak yerine, ‘bu söylemler doğru mu’ diye araştırmak gerekmez mi? Müslümanlıkta, insanlıkta bunu gerektirmez mi?  Kaldı ki üniversitenin,  beş yıl sonra nerelerde olacağını, nereden biliyorsunuz? Geçmişte bir kasabadan öteye gitmeyen Yomra ilçesinin, o üniversite binasının ardından, o sahilde bir çok yatırıp alarak, çehresinin değiştiğini nasıl göremezsiniz!

Gözünüz aydın, üniversite taşınıyor!

Dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir saçmalık yoktur. Herkes, ‘Aman eğitimli toplumlar, eğitimli çocuklar yetiştirelim’ derken, bizim siyasimiz sayın Mustafa Bıyık,  eğitim kurumu ile uğraşmayı marifet saymış! Pes doğrusu. Ne diyelim hadi gözleri aydın olsun. Aldığımız bilgiye göre üniversite Yomra’da ışıkları söndürdü. O binadan taşınma kararını da aldı. Yani Yomra artık bir eğitim kurumuna sahip değil. Gözünüz aydın, Yomra devrim yapacak!!! Eğitim adına hizmet yapanlara kucak açmak ve onları incitmemek yerine ‘işgalci’ bir anlayışla şok adım atanlara bir sözüm daha var.

Kaşüstü Kampüsünü inceleyin ve kendinize sorun!

Siz ve sizin gibi siyasilerin, fosseptik çukuruna terk ettiği Kaşüstü mezbaha alanını gidip inceleyin. Sıkılmadan ve gönül rahatlığı ile gezip dolaşın. Üniversite yetkililerinin orada yaptıkları ve Kaşüstü sakinlerini pislik kokularından kurtaran, gerçekten Türkiye’de emsali olmayan kampüs alanını gördüğünüzde ise kendinize şu iki soruyu sorun! Bu topraklara, bu millete, bu ilçeye böylesi güzellikleri kazandıran, proje adamlarına biz ne yapıyoruz? Ve devamla, acaba bu hizmeti tüm belediye imkanları ile benim yapma şansım var mı? Özellikle sayın Mustafa Bıyık, bu soruyu kendine sorup, yatağa uzandığında vicdanını sorgulamalıdır.