61Trabzonhaber-

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Avrasya Üniversitesi ile Yomra Belediyesi arasında uzun süredir çözüm bekleyen dolgu alanı sorununa yönelik "sonuç ve karar" bildirisini bugün düzenlediği basın toplantısında okudu. Cora, tartışmalı alanın iki kurum arasında eşit şekilde paylaşılacağını söyledi ve gazetecilerden soru almayacağını açıkladı.

"Vatandaşın da bu konudaki görüş ve fikirlerine önem verdik" diyen Salih Cora, Avrasya Üniversitesi öğrencileri ile Yomra halkının merak ettiği hususlara değinmedi. 

Cora, böylesine önemli ve hassas bir konuda halkın bilmek istediklerini aktaran organ olan basın mensuplarına soru hakkı tanımayarak; "Vatandaşlara değil söz hakkı, soru hakkı dahi vermediler" şeklinde tepkilerin yükselmesine neden oldu.

Ne olmuştu?

Yomra Belediyesi, Avrasya Üniversitesi'nin Yomra'da bulunan kampüsüne bir gece iş makineleri ile girmiş, eğitim yuvasının duvarlarını yıkarak alanı halka açmıştı. Yıkıma çok sert tepki veren Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, bu durumu "işgal" olarak tanımlamıştı.