Trabzonspor şampiyonluğa değil bilinmezliğe doğru gidiyor. Şampiyonluğa giden takım oyunuyla teknik taktiğiyle bunu belli eder ama Trabzonspor'da ne yazık ki bunun emarelerini göremiyoruz. Takım Hüseyin Çimşir ile beraber yeni bir yola girdi diyebiliriz. Bu yol meşakkatli bir yola benziyor. Bu takım Hüseyin'e sanki fazla geliyor. Ünal Karaman'dan sonra takım ne yazık ki tat vermiyor. Teknik direktörün asıl görevi maç dışında takımı maça motive etmek takımı kendisine inandırmaktır. Bu nokta da Hüseyin Çimşir'in takım üzerinde Ünal Karaman kadar ağırlığının olmadığını düşünüyorum. Bu acemilik ya da bilgisizlikten de olabilir. Trabzonspor uzun zamandır yenilmiyor diyebilirsiniz fakat oynanan oyun kesinlikle gelecek vadetmiyor.

Televizyon programlarındaki bazı şakşakçılar Ünal Karaman'ın başını yediği için şimdi teknik heyete çok fazla eleştiri yapamıyorlar. Sadece oyunu eleştiriyorlar. Zamanla Hüseyin Çimşir'de eleştirilecek çünkü Ünal Karaman'ın ardından takımın başında Hüseyin Çimşir düşünülmüyordu.

Hüseyin Çimşir'in oynattığı oyun maalesef güven vermiyor. Takım sanki bir kaç olumsuz sonucun ardından tamamen dağılıp gidecekmiş gibi. Oyuna yaptığı müdahaleler çok yetersiz. Açıkçası takımın bir tane teknik direktörünün olduğunu da düşünmüyorum. Öyle olsa zaten Ünal Karaman göreve devam ediyor olurdu.

Ünal Karaman'ın en iyi yaptığı şey gençlerle tecrübeli oyuncuları çok iyi harmanlıyordu. O yüzden de mücadele gücü yüksek bir takım seyrediyorduk. Takımda mücadele eden yok. Sosa'nın bile performansı düştü. Takımda genç savaşacak oyuncu yok. Böyle olunca da antrenman havasında izliyoruz takımı ve bireysel özellikler ön plana çıkarken takım olgusu kaybolup gidiyor.

Dikkat ederseniz Sorloth ligde iki haftadır gol atamıyor. Çünkü Sorloth'un görevine soyunan oyuncu sayısı bir hayli fazla. Ekuban kanat oynadığı halde çok içeri kat edip gol atmaya çalışıyor. Hücum bu şekilde olunca geriye dönüşlerde de sıkıntı yaşanıyor. Biraz ütopik olacak ama bu oyun ile Hüseyin Çimçir bile sezon sonunu göremeyebilir.

Velhasıl Hüseyin Çimşir ya olması gereken ile takımı şampiyonluğa götürecek ya da olmaması gereken Hüseyin Çimşir'i götürecek.