İlçe belediye başkanları, kamu kurumları müdürleri ve kaymakamların katıldığı toplantıda Trabzon’a yapılan ve yapılacak projelerle ilgili sunum yapıldı. 

Toplantıya katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye tarafından yapılan, yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

“MAHALLE KÜLTÜRÜ YAŞAYACAK”

Sunumuna Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi’yle başlayan Genç, projenin birinci etabını içeren Ortahisar Belediyesi hizmet binası ve kaymakamlık hizmet binasının tamamlandığını, ikinci etabın da bu ay sonunda bitirileceğini dile getirdi.

Genç projeyle ilgili şunları aktardı: “Pazarkapı Projemizin birinci etabını tamamladık. İkinci etabı ise 36 milyon fiyat farklarıyla 45 milyona çıkacak. Bunun yüzde 98’i tamamlandı. Bu ay sonunda bitecek. Yapımcımızı da çok teşekkür ediyorum, süresi içinde tamamladı. Burada ticaret, ofis ve konut yapıyoruz. Mahalle kültürünü yaşatmak adına arazileri kamulaştırılan 26 vatandaşımıza da mahsuplaşmayla birlikte evlerini teslim edeceğiz. Bu alandaki tarihi binamızın restorasyonunu DOKA’nın desteğiyle tamamladık. Burayı müze olarak hizmete açacağız.”

“TÜNEL AKVARYUM İÇİN YAP-İŞLET-DEVRET”

Tünel Akvaryum’ın akvaryum kısmını içeren ihalenin Yap-İşlet-Devret modeliyle 22 Eylül’de gerçekleştirildiğini belirten Başkan Genç, “Zağnos ve Tabakhane vadimizi bir tünelle birleştirdik. Burayı deniz şehri olmamız hasebiyle burayı okyanus canlılarının sergileneceği bir akvaryum haline getireceğiz. Tünelimizi ve içinin kaplamasını bitirdik. Burayı 22 Eylül’de Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale ettik. İnşallah, 2021 yıllının 21 Eylül’ünde burayı bitireceğiz.”

“BOŞ BULDUĞUMUZ HER ALANA PARK”

“Beşirli mahallemizde bir parkımızı daha hayata geçireceğiz. Burada 2 dönümlük bir alanda bu parkımızı hayata geçireceğiz. Öncelikli hedeflerimiz arasında yer alan yeşil alanları artırmak için her mahallemizde boş bulduğumuz her alana park yapımına devam ediyoruz. Bu şekilde yeşili artırmayı hedefliyoruz.”

“İlçemizde 13 adet tarihi çeşmemiz var. Ecdadımıza saygının ve vefanın gereği olarak bunların 5 tanesinin restorasyonunu tamamladık. Bu yıl 10 tanesini de restorasyon çalışmalarıyla birlikte ilçemize kazandıracağız. Tarihimize yakışır bir şekilde hem hizmete açacağız hem de güzel bir görünüme kavuşturacağız.”

1-3-009.jpeg

“ARAYA PANDEMİ GİRDİ”

Mağmat’ta yapılacak olan İpekyolu Projesi için yatırımcılarla görüşeceklerini kaydeden Başkan Genç, “Mağmat Boğazı’nda 605 dönümlük bir alanda yapacağımız turizme dönük bir projemiz var. Bu alan üzerinde 40 dönümlük bir alanı lokasyon alanı olarak belirledik. Burası temaşa güzelliği çok iyi olan bir alan. Hem gençlere, hem yaşlılara hem de dışardan gelenlere hitap edecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje büyüklüğü itibarıyla belediyemizin imkânlarıyla yapacağımız bir iş değil. Ciddi manada yatırımcılarla görüşüyoruz. Körfez ülkelerinden iki yatırımcıyla görüştük ama pandemi nedeniyle neticeye varamadık. İnşallah tekrar gelirlerse bu işi bitireceğiz. Şehrimizin gelişen trendine uygun olarak bu alanı turizme kazandırmak istiyoruz.” dedi.

“SEYİR TERASI KURUL ONAYINI BEKLİYOR”

“Boztepe’de Seyir Terası Projemiz var. Kızlar Manastırı’nın hemen üstünde ahşap yürüyüş yolları ve seyir kuleleri yapacağız. Buranın hemen üstünde Büyükşehir belediyemizin bir projesi var. İki proje entegre bir şekilde yürüyecek. Biz projemizi tamamladık. Tabiat Varlıkları Kurulu’na sunduk, onay bekliyoruz. İnşallah, bu yıl buna da başlamayı düşünüyoruz. Büyükşehir ile 75. maddeye göre müşterek çalıştığımız bir proje… Projemizin Boztepe’yi biraz daha anlamlı hale getireceğini düşünüyoruz.”

“MEHMET AKİF ERSOY YÜZME HAVUZU GÜÇLENDİRİLDİ”

“Vatandaşlarımızın bizden önemli bir talebi olan yüzme havuzuyla ilgili adım attık. Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzunu bakanlığımızdan devraldık. Kapalı Spor Salonu ve tenis kortlarıyla birlikte burayı değerlendireceğiz. Biz, yüzme havuzunu güçlendirme çalışmalarını tamamladık. Haftanın bir günü hanımlara, bir günü engelli kardeşlerimize, bir günü de öğrencilerimize sosyal amaçlı belediye hizmeti olarak burayı tahsis edeceğiz. Kalan dört günü normal vatandaşlarımıza ücreti karşılığında tahsis edeceğiz. Amacımız kâr etmek ya da kazanç sağlamak değil. Kendini dönüştürsün yeter. 2021’de burayı da hizmete açacağız.”

“HASAN PAŞA HAMAMI RESTORE EDİLİYOR”

“1 Nolu Erdoğdu Mahallemizde belediyemize tahsis edilen tarihi Hasan Paşa Hamamı’nı projelendirdik. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onay aldık. Restorasyon projesi devam ediyor. Tarihi Kentler Birliği’nden de bu konuda destek aldık. Tarihe uygun bir şekilde de burayı kültür ve sanat faaliyetleriyle ilgili bir mekân haline getireceğiz. Belediyemize devredilen tarihi İskenderpaşa okulumuzu gençlerimizin ve öğrencilerimizin yararlanacağı gençlik kütüphanesine dönüştüreceğiz. Burası için hazırladığımız proje kuruldan geçtikten sonra burayı da hızlı bir şekilde hizmete almayı düşünüyoruz.”

“KADIN KONUK EVİ TAMAMLANDI”

“İlçemizin nüfusu 100 binden fazla olduğu için görevlerimiz arasında yer alan kadın konuk evimizle ilgili adım attık. Konuk evimizin projesi bitti. Önümüzdeki ay burayı da şehrimizin hizmetine sunacağız.”

“Çukurçayır Mahallemizde Ekopark tarzında bir park yapacağız. Bina yoğunluğunun ve betonlaşmanın yoğun olduğu bu mahallemizde bu park vatandaşlarımızın önemli bir talebiydi. Ciddi manada park beklentisi var. Onu da inşallah bu yıl bitmeden ihalesini yapacağız. Burayı da şehrimize kazandıracağız.”

“ASFALTLAMADA MERKEZE AĞIRLIK VERECEĞİZ”

“Son olarak asfaltlama çalışmalarına değinmek istiyorum. Bu yıl mücavir mahallelerimizden ziyade altyapı çalışmalarından dolayı deforme olan merkez mahallelerimizde çalışacağız. Konuyla ilgili TİSKİ ile koordinasyon sağlayacağız. Bütün bu çalışmalarımızda bizlere destek veren siz değerli valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bakanlarımıza, müdürlerimize  çok teşekkür ediyorum.”