Tansel Kolcu yazdı.

Süper Ligin 23. haftasında, deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Trabzonspor, 13. saniyede Gomez’in golü ile 1-0 öne geçmesine rağmen, 18. dakikada Mertens ve  53. dakikada Icardi’nin penaltıdan attığı gole engel olamayınca, deplasmanda oynayıp puan alamadığı son 3 maçtan sonra bu maçtan da puansız ayrılıp, ilginç bir seri yakalamış oldu!

Maç kadrosunda olmasına rağmen, Abdullah Hoca’nın açıklamasına göre;

”Şiddetli bir şekilde ayrılmak” isteyen Djaniny’in kiralık olarak gönderilmesi, yönetim anlayışının, takımın gidişatı ile de paralellik gösterdiğini bize kanıtlamış oldu!  Yeni sözleşme imzalamış bir oyuncu, taraftarların bir kısmı tarafından yuhalandı diye küsüp takımdan gidebilir mi? Bir yönetim, en önemli oyuncularından birinin bu şekilde gitmesine nasıl izin verebilir?

Djaniny sürprizinden sonra bir sürpriz de sahaya çıkan 11’de yaşadık. Genelde kadroya alınmayan, maçların sonunda ve genelde takım mağlupken oyuna sürülen Lahtimi, oyuna ilk 11’de başladı. Böylesine zorluk derecesi yüksek bir maçta sahaya sürülmesine ve oynadığı süre içerisinde hataları olmasına rağmen, ben Lahtimi’nin bundan sonraki maçlarda alacağı sürelerde daha iyi olacağına inanıyorum.

Maçın başlaması ile birlikte, Abdülkadir’in presi ve sonrası kazandığı topu Gomez’e uzatması ile öne geçen Trabzonspor’un, 18. dakikada beraberlik golünü yemesine rağmen,  53. dakikadaki 2. gole kadar müthiş bir mücadele sergilediğini söyleyebilirim.  2. golden sonra yaşanan dağınıklığın nedeninin  ise kesinlikle Abdullah Hoca’nın yanlış tercihleri olduğunu söyleyebiliriz. Bugün takımın en iyisi olarak gösterebileceğimiz Siopis’in dışarı alınması ile birlikte, sanki sahaya başka bir takım çıkmış gibiydi. Maç sonu açıklamasında Abdullah Hoca, yine giren oyuncuların iyi performans gösterememesinden, futbolcuların final paslarını yapamamasından dolayı maalesef yine futbolcuları hedef gösterdi. Keşke, Siopis gibi orta sahada dinamo görevi gören bir futbolcuyu neden oyundan çıkardığını, geçen hafta oyuna girip golünü atan Naci yerine, neden etkisiz Bardhi’yi düşündüğünü, takımın tek şut atabilme özelliği bulunan Bakasetas’ı, oyunun son bölümlerinde neden oyundan çıkardığını da açıklayabilseydi. Abdullah Hocam, suçladığınız  bu futbolcuların çoğu, geçen yıl şampiyon olan takımın futbolcuları. Şampiyon takımın önemli isimlerini gönderip, bunların yerine takımı güçlendirmek amacı ile  aldığınız futbolcular ise maalesef, gönderdiğiniz futbolcuları aratır derecede. Takımın geldiği bu noktada, bence en masum olanlar futbolcular. Formsuz olan yönetim ve sizsiniz. Karşınızdaki takım, geçen yıl küme düşmenin kıyısından dönmüş ve yaptığı olumlu transferler ile bugün size 16 puan fark yapmış. Siz ise, geçen yıl şampiyon olmuşsunuz ama yönetim ile birlikte yaptığınız transferler facia ve sonuç ortada. Daha önce de dediğim gibi, başarıyı nasıl yönetim ve teknik heyet olarak sahipleniyorsanız, taraftara boş hayallerle yeni hedefler gösterip, başarısızlığı  futbolculara yükleyeceğinize, takımın geldiği noktanın sorumluları olarak camiaya hesap verip, gereğini hiç vakit kaybetmeden en kısa zamanda yerine getirmelisiniz.…

Geçen sezon 3-4 iyi transfer yaptı diye, “Trabzonspor’u koruyorlar, transfer için para veriyorlar. Trabzonspor herhalde gömü buldu” diyen İstanbul’un 3 kulübünün taraftarları, takımları bu sezon iflas halinde olmalarına rağmen, birbirleri ile transferde çilek yarışı içerisindeler…İlginç değil mi? “Hazine mi buldunuz?” demeyeceğim!

Biz, geçen sezon altı maçın beşinde aynı Var Hakemi ile maça çıksaydık, ortalık adeta yangın yerine dönerdi. Bu sezon böyle operasyonlar normal herhalde!