Yaşar Biberoğlu yazdı.

Abdulkadir Uraloğlu: Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1988’de mezun oldu. İzmir Bölge Müdürü iken 2015 yılında görevinden istifa ederek AK Parti’den Trabzon Milletvekili adayı olmuştu. Ancak o dönem aday gösterilmedi.

23 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından T.C. Karayolları Genel Müdürü olarak atandı. 4 Haziran 2023 günü yayımlanan Resmi Gazete'de T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atandı.

Sayın Abdulkadir Uraloğlu Türkiye'de 81 İl ve 922 İlçe de Ulaştırma ve Altyapı hizmetlerinde T.C. Karayolları Genel Müdürü olarak atandığı, özellikle de 23 Temmuz 2018'den sonra imzası olan isim.         

Ülkemiz, Bölgemiz özellikle de Trabzon için çok ama çok büyük bir şans Sayın Uraloğu. Uraloğlu T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın mutfağından yetişen bir isim. Sorduğumda geldiği bu noktaya çalışarak, tırnakları ile kazıyarak geldiği söyleniyor.

Benim dışardan gördüğüm kadarıyla bu zamana kadar bağlı bulunduğu bakanlıkta ekibiyle birlikte eser üreten,ürettiği eserlerle Türkiye'nin dört bir tarafında isminden söz ettiren, bakanlığın sessiz gücü olarak Uraloğlu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirini kazanmış ve bunun sonucunda da T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atandığını düşünüyorum.

Trabzon'un merkezinde ve İlçelerinde anket yapsanız hangi bakanlığa Trabzonlu bir ismin gelmesini istersiniz diye kuvvetle muhtemel yüzde seksen bu bakanlık T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çıkar diye düşünüyorum.

Uraloğlu Trabzon için ne demek:

- Güney Çevre Yolu demek

- Kanuni Bulvarı demek

- Hafif Raylı Sistem demek

- İkinci Havaalanı Pisti demek

- Demiryolu demek

- Trabzon Limanından yapılan ihracatın katlanarak artması demek

- Yatırım Adası demek

Belki birileri şunu düşünebilir: ''Diğerleri tamamda Yatırım Adası başka bir bakanlığı daha çok ilgilendirmiyor mu?'' diye.  

Şu asla unutulmamalı gerçek anlamda böyle büyük bir yatırımdan söz ederken bu yatırım için olmazsa olmaz olan ulaşım ağının gerek denizde gerekse de güçlü karayolu ağı ve özelliklede demir yolu ile ilk önce desteklenmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu sebepten dolayı bu yatırım için Sayın Abdulkadir Uraloğlu büyük bir şans Trabzon için.

ŞEHRİN FARUK ABİSİ :

Şehirde gezerken fırsat buldukça şehrin değerlerine uğrayıp şehirle ilgili düşüncelerini dinlenme fırsatı buluyorum.

Konu siyasete gelince bu değerlerin tamamına yakını Sayın Faruk Nafiz Özak ismini söylemeden geçmiyorlar.

Şehre küsmeyen şehrin sorunlarına çözüm için elini taşın altına koyan ve de taraflı tarafsız kapısını çalan herkese imkanlar ölçüsünde destek olmaya gayret gösteren ender bir değer olduğunu söylüyorlar.

Konuştuğum isimlerden bir çoğu aşamadığımız bir durum karşısında ilk aradığımız isim Faruk Abi diyorlar. 

Çünkü ulaşılabilirliği bizler için çok önemli ve de çözümün ilk adreslerinden birisi diyorlar. 

Şehrin Abi konumundaki ismi kim diye sorduğumda amasız fakatsız Sayın Faruk Nafiz Özak olduğunu söylüyorlar.  

Moloz'dan geçerken Sayın Bakan Bey'i Moloz' daki mütevazi ofisinde ziyaret ettik. Bakan Bey'in masasının üstü dikkatimi çekti. Bunların hepsi bireysel taleple ilgili notlar dedi. Yüzlerce not kâğıdı...

Bunlar çok fazla dediğimde oturduğu masasının arkasındaki dolabı açtı Bakan Bey. Dolabın içinde onlarca klasör ve içlerinde belkide yüzlerce dosya. İlk aklıma gelen Bakan Bey'in işyerlerinde çalışan personellerin dosyasıdır diye düşündüm. Sordum Sayın Bakanım bunlar ne diye vatandaşın talepleri ile ilgili dosyalar dedi. Şok oldum!

Şehrin Faruk Abisine Allah sağlık sıhhat versin. Aktif seçilmiş bir siyasetçinin önündeki evraktan belkide daha fazlası var bu şehrin eski Bakanı olan fakat bu güzel şehirde hiç eskimeyen Sayın Faruk Nafiz Özak'ın önünde. Allah yardımcısı olsun.