Yaşar Biberoğlu yazdı.

MHP'nin Cumhur ittifakının içerisinde olmaz ise yüzde yedilik barajı aşamaz söylemlerinin doğru olmadığını sokaktan yükselen ses söylüyor. Bunu söyleyenler şu gerçeği siyaset sosyolojisi açısından ya görmüyor yada görmek istemiyor. Cumhur ittifakının ana bileşenlerinden ayrılan seçmenlerin ilk gideceği partilerin başında MHP geldiğini birçok araştırma ve siyasi analizler ortaya koyuyor. Ayrıca Milet İttifakı içerisinden de MHP'ye ciddi bir oyun gelebileceği söyleniyor.

14 Mayıs akşamının sürprizi, aldığı oy oranı ve Milletvekili sayısı ile Milliyetçi Hareket Partisi olabilir. 14 Mayıs akşamı MHP için olumlu anlamda siyasette dip dalgası dediğimiz bir sonuç ortaya çıkabilir sonuçlar açıklanmaya başladığında.

Bunun en güçlü  emarelerini  Trabzon'da merkez ve ilçelerinde yapılan sokak röportajlarından görmek mümkün.

Tabi burada eski İl Başkanı olan MHP'nin birinci sıra Milletvekili Adayı Sayın Bekir Sıtkı Tarım'ın  etkisinin özellikle ekibiyle birlikte altını çizmekte fayda var. MHP'nin Trabzon da siyasetin içinden gelen çok profesyonel bir Milletvekili Aday Listesi  var ayrıca.

Bu profesyonelliği de bu zamana kadar sahaya büyük bir uyum içerisinde ve ekip ruhuyla yansıttılar. Tamamen seçmene odaklanmış gerilimli ortamlardan uzak sinerjisini tamamen 14 Mayıs akşamı Trabzon'da MHP'nin ve Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı Adayının başarısı noktasında bir çalışma içerisinde olduklarını görmek mümkün.

Ayrıca burada davaya sadakati ve siyasi tecrübesinin gereği olsa gerek Sayın Bekir Sıtkı Tarım'ın bir Milletvekili olsun bizim olsun yaklaşımından, uzak biz ikiyi de üçü de alırız yaklaşımıyla efor sarf ettiğini ekibini ve de arkadaşlarını bu şekilde motive ederek gece gündüz demeden bir mücadele ortaya koyduğunu sahada görmek mümkün.

MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin katılımıyla  Çarşamba günü Atapark'ta saat 13:00 de MHP'nin yapacağı açık hava mitingi Trabzon'daki tabloyu çok daha net bir şekilde 14 Mayıs'a giderken gösterecek.