Yaşar Biberoğlu yazdı.

14 Mayıs'a giderken özelliklede son dönemde şehre kazandırdığı projeler ile Ak Parti'ye şehirde çok büyük katkı sağlayan birkaç isimden biri de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu. Özellikle de Ak Parti seçmeni içerisindeki aması fakatı olan seçmenleri büyük oranda son dönemde şehirde yapılan yatırımlar ile olumlu anlamda etkiledi.

Bunlardan özellikle bir kaçının altını çizmek isterim: 

 Benim en çok dikkatimi çeken bu hizmetler içerisinde Pandemi döneminde şehrin merkezindeki altyapı hizmetleri idi. Bu hizmetler genelde yerin altına yapıldığından görünmezler. Bu yatırımlar yöneticiler için  siyaseten risk olduğu kadar aynı zamanda kararlılık gerektiren yatırımlardır. Sayın Zorluoğlu Pandemi dönemini fırsata çevirerek şehrin merkezindeki altyapı çalışmalarının yanında Uzun Sokaktan başlayıp Maraş Caddesine oradan da Kunduracılar Caddesine kadar bu üç sokağın üst yapı çalışmalarını da tamamladı. Burada Maraş Caddesi ile ilgili kullanılan malzemenin başta iklim koşulları olmak üzere zeminle uyuşmadığının uzmanlar tarafından altının çizildiğini söyleyelim.

Modern Şehirlerde olması gereken Merkezlerden biri de Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezleridir. Özellikle Şehrimizin 818.023 bin nüfusu içerisinde kadınların sayısı 411.962 dır. Bu gerçeklikten hareketle bu Merkez özellikle şehrimizdeki kadınlara Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi içerisindeki  gerek sosyal gerekse de üretime yönelik benzeri bir çok alanda katkı sağlayacaktır. Burada katkısı olan ve emeği geçenleri alkışlamak gerekir.

Modern Şehirlerin aynı zamanda  modern sahilleri olur. Bu şehrin insanı için bu bir özlem ve de haklı beklenti idi. Sayın Murat Zorluoğlu halkın bu haklı beklentisini görmüştü ve de bunun bir an önce hayata geçmesi için çalışmaya başlamıştı ekibiyle. Bu çalışmanın sonucunda Trabzon halkı sahille ve denizle buluşmuştu tamda seçim öncesinde. Ben de resmi açılıştan bir gün öncesinde Ganita'dan başlayıp Faroz Balıkçılar Barınağın'a kadar resmi açılışı yapılacak olan sahildeki projeyi gezdim. Yürüyüş yapan her kesimden insanımızla ve özellikle de gezerken gençlerle konuşma fırsatı buldum. Ve insanların hak teslimi ve övgü dolu söylemleri Sayın Zorluoğlu ve ekibinin başarısı olsa gerek.

Proje de neredeyse bütün ayrıntılara dikkat edilmiş. Şehrin dokusuna uygun bir çok ayrıntıya da ayrıca projede yer verilmiş ve de en önemlisi gördüğüm kadarıyla kaliteden ödün verilmemiş.

Ayrı bir güzeldir Ganita'dan Faroz'a Faroz'dan Beşirli'ye Güneşin batışını izlemek. Sanki resmeder gölgenizi Karadeniz'in Mavi sularına güneşin batımı sahilde. Bunu izlemek için bir çok ayrıntı düşünülmüş. Özelliklede bir çok noktada yapılan Şezlonglardan bu eşsiz manzarayı izlemek ayrı bir keyif verir diye düşünüyorum. Fakat uyuya kalmamak koşuluyla.

Peyzaj çalışmalarının sonucunda özelliklede havaların ısınmasıyla birlikte yaz döneminde çiçeklerin açmasıyla renk cümbüşüne dönmüş, eskisinden çok daha güzel bir sahilimiz olacak. Bu projeyi gezdikten sonra şunu düşündüm Ak Parti'nin meşhur sloganı olan ''Yaparsa yine Ak Parti yapar ''sloganı sanki bu projede yaparsa Sayın Murat Zorluoğlu ve ekibi yapara dönüşmüş. Yerelden genel siyasete destek bu olsa gerek yapılan hizmetlerle. Özelliklede siyasetin böyle kırılgan bir döneminde.

Burada dikkatimi çeken bir noktanın altını çizmek isterim. Sahildeki Projede gerek insanımızın güvenliği gerekse de yapılan Proje'nin denetimi ve kontrolu için Mobese ve Kamera sayısının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Elbette bu noktada takdir Trabzon Büyükşehir Belediyesinde ve ilgili birimlerde.

Faruk Nafız Özak Bu Şehrin  Akil İsmi:

Hangi alanda derseniz bir çok alanda.Siyasetten Sanata Sanattan Spora Spordan  Şehrin Tarihine bir çok noktada.

Faruk Nafız Özak Ak Parti'nin siyasette Şehirdeki bilgi bankası yol haritası. 

Sporda reel gerçeklere dayalı yol gösterici değeri. Şehrin değerlerinin önünün açılması için örnek ismi.

Şehrin tarihini farklı kaynaklardan okuyup araştıran ve bunu yaparken de ayrı bir keyif alan ve de elinden geldiğince katkı sunmak için mücadele eden entellektüel bir isim.

Şehirdeki sanatın bütün alanlarına amasız fakatsız her açıdan katkı sunmak için elini taşın altına koyan sanat ve sanatçı dostu bir isim.   

Bunları yaparken de reklamsız bir şekilde yapan ve mütevaziliği ile Şehirde örnek olan bir isim Sayın Faruk Nafız Özak.                                

Bu örnekte olduğu gibi:

Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezinin Açılışında Sayın Murat Zorluoğlu'nun açıklamalarından öğreniyoruz ki bu merkezin yapılmasında ve şehre kazandırılmasında bu Şehrin Faruk Abisinin çok büyük katkısı var. Bugüne kadar olduğu gibi yaptığı hizmetlerin hiçbir zaman reklamını yapmayan hatta yapılmasını da asla istemeyen bu şehir beni Milletvekili yaptı deyip bu şehre borcu olduğunu söyleyen Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı olan fakat kendi asla eskimeyen bu şehrin talepleri onu yorsa da yorgunluğunu Molozdaki mütevazi ofisinde Şehrin insanı için sineye çeken Sayın Faruk Nafız Özak'ın bu merkezin şehrimize kazandırılmasında da çok büyük emeğinin ve katkısının olduğunu öğreniyoruz.    

Bunları yazmak için bu isimleri tanıyor olmak bu isimlerle aynı düşüncede veya aynı siyasi görüşte olmak gerekmiyor. Bunlar şehrin gerçeklikleri.    

Not: Şehrin merkezinde yürürken emekli hanımefendi ve beyefendi dediler ki siyasetle ilgili yazdığınız objektif yazıları ekonomi ile ilgili de yazar mısınız? Yazacağımı söyledim kendilerine buradan bir kez daha belirtmek istedim.