Tansel Kolcu yazdı.

Geçen sezonu  şampiyon olarak tamamlayarak taraftarlarına büyük sevinç yaşatan Trabzonspor’da, bu sezona başlarken yöneticilerin ve teknik kadronun yaptığı yüksek bedelli ve ihtiyaca cevap vermeyen hesapsız  transfer harcamaları sonucu uğranılan ekonomik yıkım ve sportif başarısızlık nedeniyle, yönetim kurulu, bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde olağanüstü kongre kararı almış ve sonrasında Sayın Ahmet Ağaoğlu istifa ederek görevinden ayrılmıştı. 5 yıldan bu yana,  Sayın Ahmet Ağaoğlu’nun başkanlığında  Trabzonspor yönetiminde görev yapan  ve bir çok başarılara beraberce imza atan Sayın Ertuğrul Doğan, gelinen süreçte görevden kaçmayarak, ekonomik ve sportif başarısızlığın kendine düşen sorumluluğunu üzerine alıp gereğini yerine getirmiş ve  tek aday olarak girdiği kongrede 919 oy alarak, Trabzonspor’un 18. başkanı olmuştur. Sayın Ertuğrul Doğan ve Yönetim Kurulunu, bu görevlere seçilmelerinden dolayı tebrik ediyor, Trabzonspor Camiasını gururlandıracak başarılara imza atmalarını diliyorum.

Sayın Ertuğrul Doğan ve ekibini, üstlendikleri bu şerefli görevde, epey zorlukların beklediğini söylemeliyim. İşin ekonomi yönünü, yönetici katkıları, sponsorluklar ve oyuncu satışları ile zamana  yayarak, bir şekilde yoluna koyabilirler ama işin sportif yönünün çok hassas olduğunu üstüne basarak belirtmek zorundayım. Bir sezon önce şampiyonluğu getiren yönetimin Aşbaşkanı olarak, taraftar nezdinde kazanılan kredi, maalesef bu sezon yapılan hatalar nedeniyle yitirilmiştir. Yani kısacası, Sayın Ertuğrul Doğan’ın hata yapma lüksü kalmamıştır. Sayın Ertuğrul Doğan, umarım, mazbatasını aldıktan sonra, kendisini bekleyen teknik adam konusunun çözümünde ilk hatasını yapmaz. Kulislerde konuşulan, Abdullah Avcı’nın  yeni sezonda geri geleceği veya Orhan Ak ile devam edileceği haberlerinin gerçeklik payının olacağına inanmak istemiyorum. Bize şampiyonluk sevinci yaşatsa da, bu nedenle ona minnettar olsak da, bu gelinen süreçteki ekonomik çöküşün sorumlularından biri Sayın Abdullah Avcı’dır. Eğer bu haberler doğru olacak olursa, yönetimin ömrünün en fazla 3-4 maç olacağı, kaçınılmaz bir gerçektir. Alternatif olarak düşünülen Orhan Ak’ın da göreve gelmesi, maalesef aynı etkiyi yaratacaktır. Başka camialara malolmuş futbolcuların, ait oldukları camia için antrenörlük eğitimi alacağı bir kulüp değildir Trabzonspor. Trabzonspor camiasında, en az Orhan Ak kadar başarılı olabilecek isimler varken, yapılabilecek böyle  bir tercih, yönetimi daha ilk icraatında taraftar nezdinde tartışılır hale getirecektir. Yapılacak  ilk icraat, futbolculuğunda ve teknik adamlığında başarı göstermiş, taraftarın gönlünde yer edinmiş ve göreve gelmesi halinde taraftarın gönül rahatlığı ile onaylayacağı, camiamız isimlerinden birisine görev vermektir. Böyle bir görevlendirmenin, yönetim kuruluna ihtiyacı olan krediyi de kazandıracağını belirtmeliyim.

Takım maliyetinin de düşürüleceği düşünüldüğünde, alt yapının önemi, bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Trabzonspor alt yapısını en iyi tanıyan ve görev yaptıkları yıllarda kulübe bir çok isim kazandıran Sadi Tekelioğlu ve Mustafa Reşit Akçay’ın, göreve çağrılmaları halinde, ellerini değil gövdelerini taşın altına koyacakları malumunuzdur. Görev paylaşımı ile birlikte alt yapının ve scout ekibinin, bu iki kıymetli hoca ile birlikte yeniden işlerlik kazanacağına yürekten inanıyorum.

Sayın Ertuğrul Doğan ve Yönetim Kurulunu bir kez daha tebrik eder, daha önce yapılan hatalardan ders alarak, Trabzonspor’u hem sportif hem de ekonomik başarılarla taçlandırmalarını dilerim…