Tansel Kolcu yazdı

Bir önceki hafta yaşanan Fenerbahçe mağlubiyetini telafi etmek ve üçüncülük yarışında avantaj sağlamak amacıyla, mutfak galibiyet için Konyaspor deplasmanına giden Trabzonspor, TFF tarafından Fenerbahçe oyuncularına verilmesi beklenen cezaların, yaşanılan pazarlıklar sonrası verilmemesini protesto ederek maça başladı. Trabzonspor’lu oyuncular, birbirlerine sarılarak 1 dakika boyunca, kendi sahalarında hareketsiz kalırken, Konyaspor’lu futbolcular da rakiplerinin bu anlamlı protestolarına saygı göstererek, kendi yarı alanlarında bu süre boyunca top çevirdiler. 

      Maça oldukça istekli ve etkili başlayan Trabzonspor, ilk 10 dakika rakibi üzerinde baskı kurarak gol pozisyonu ararken, Konyaspor, ancak 15. dakikadan sonra oyunda dengeyi sağlayabildi ama 19. dakikada Trezeguet’in ceza sahası dışından müthiş vuruşuna engel olamayınca, Trabzonspor 1-0 öne geçti. Bu gol sonrası, Bardhi’nin serbest vuruştan direği bulan şutunun yanında, Trezeguet’in  klas vuruşu az farkla auta gidince, ilk yarı 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

      İkinci yarıda da gol arayan ve rakibine pozisyon imkanı vermeyen Trabzonspor, 59. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda, Visca’nın golü ile skoru 2-0 yaptı. 79. dakikaya kadar rakibine pozisyon vermeyen ama Nzanzi’nin bu dakikadaki  golüne engel olamayan Trabzonspor, oyunun son bölümünde beraberlik için ümitlenen Konyaspor’un baskısı nedeniyle zor anlar yaşasa da, Fountas’ın 89. dakikada attığı muhteşem gol ile skoru 3-1 yaparak skoru garantiledi. Fountas’ın attığı gol sonrası bacağındaki Spiderman dövmesini göstermesi, adeta ağlardaki örümcekleri  alırım mesajıydı.  Trabzonspor, bu çok önemli maçtan çok değerli bir 3 puan ile ayrılarak, üçüncülük yarışında da çok önemli bir avantaj yakalamış oldu.

      Fenerbahçe maçı sonrasında, sahada yaşanan olaylar nedeni ile TFF tarafından beklenen disiplin kurulu sevkleri, tabii ki beklenildiği gibi seçim sonrası ve Fenerbahçe’nin dilediği şekilde yapıldı. Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi nedeniyle, Trabzonspor tabii ki ceza alacaktı ama Trabzonspor’a verilen 6 maç seyircisiz oynama cezası, 2012 yılında, Fenerbahçe taraftarlarının sahaya inip polislere saldırması, polis arabalarını ters çevirip belediye otobüs ve duraklarını yakıp yıkması sonucu Fenerbahçe’ye verilen cezanın aynısı. Soran olursa; “Siyaset Trabzonspor’un arkasında!”… Trabzonspor maçında sahaya giren taraftar, güvenlik tarafından etkisiz hale getirilmişken, yerde yatan  taraftara saldırdığı için Fenerbahçe tarafından kahraman ilan edilen futbolcu, maalesef ceza almadı. Yerde yatan taraftarın kafasına tekme atan futbolcu ise 1 maç ceza aldı ve bugün acilen toplanan Tahkim Kurulu, bu oyuncunun bugün oynayabileceğine hükmetti. Soran olursa; “Siyaset Trabzonspor’un arkasında!”…Yerde etkisiz hale getirilen taraftarlara saldıran futbolcular, saldırıya uğrayan taraftarlar tarafından darp raporu alınarak suç duyurusunda bulunmalarına rağmen, bu futbolcular, elini kolunu sallayarak İstanbul’a dönmüşlerdir ve bugüne kadar, şikayet olmasına rağmen ifadeleri alınamamıştır. Tutuklanan taraftarların ise 17 gün geçmesine rağmen hala tutuklulukları devam etmektedir. Silahla yaralamada bile adli kontrol şartı ile serbest bırakılanlar toplumda dolaşırken, Trabzonspor taraftarları bir ilk olarak sahaya girdikleri için halen tutukludurlar.  Soran olursa;“Siyaset Trabzonspor’un arkasında!”… Dünyanın en büyük şikesini yaptıkları için UEFA tarafından Şike Yapan Takımlar Listesinde yerini almasına rağmen, şike sahaya yansımadığı gibi bir garabetle, Trabzonspor’un şampiyonluk kupasını müzesinde saklama başarısını gösteren Fenerbahçe. Ama soran olursa; “Siyaset Trabzonspor’un arkasında!”… Başkanlığı süresince yaşadığı başarısızlığı kamufle edebilmek için yarattığı Trabzonspor düşmanlığı ile koltuğunu sağlama alan ve en son, dün hazırlanan videoda, Trabzonspor taraftarlarını terörist olmak ile suçlayıp, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten, hakkında soruşturma açılamayan yine kendileri. Ama soran olursa; “Siyaset Trabzonspor’un arkasında!”… Sahaya adil rekabet yaz ama ceza almamak için ligden çekilirim diye pazarlık yap. Sizin adalet anlayışınızla, bu adil rekabet değil, olsa olsa adi rekabet olur…