Trabzon'un Arsin ilçesinde "Belediye Başkan Yardımcılığı" görevini yürüten Veteriner Hekim Emin Sevinç, flaş bir kararla görevden alındı. Şok eden haber, yerel kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Çalışkan ve efendi kişiliği ile tanınan; "hizmet insanı" sıfatıyla bilinen Emin Sevinç'in görevden alınma detaylarına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Belediye başkanı tarafından bizzat görevden alındığını aktaran Emin Sevinç, bir veda mektubu yayınlayıp helallik istedi.

Sevinç, veda metninde şu ifadelere yer verdi:

"1991 yılında Arsin Belediyesinde Veteriner Hekim olarak çalışmaya başladım. Bu alanda hemşehrilerimize yıllarca hizmet ettiğimiz süreçte başka birimlerde de çalışarak milletimize hizmet etmeye devam ettik.

2019 yılında Belediye Başkanımız Sayın .Dr.Erdem ŞEN'in takdiriyle Belediye Başkan Yardımcılığına getirildim. Bu vesileyle hemşehrilerimize daha fazla hizmet etme fırsatını bana veren Sayın Dr.Erdem ŞEN Başkanıma çok teşekkür ediyorum.
Bu süreçte her şeyin en iyisine layık olan Arsinli hemşerilerimize Başkan Yardımcılığı yetkileri dâhilinde mesai saati gözetmeksizin en iyi ve faydalı hizmetleri vermeye çalıştım.

11.01.2022 tarihi itibarı ile sebebini bilmediğim, anlayamadığım bir nedenle Belediye Başkanımız tarafından Başkan Yardımcılığı görevimden alınmış bulunmaktayım.

Bundan sonraki süreçte Veteriner Hekim olarak Arsinli hemşerilerime gururla, zevkle hizmet etmeye devam edeceğim.

Belediye Başkan Yardımcılığı dönemimde; başta Kaymakamımızdan, ilçe ve Bölge genelinde Kamu kuruluşlarında görev yapan hizmet için kapılarını aşındırdığımız çok kıymetli arkadaşlarımdan, Belediye mesai arkadaşlarımdan, Belediye Meclis üyelerinden, Muhtarlarımızdan, Siyasi Parti Başkanlarından, yeterli zamanı ayıramadığım Ailemden, arkadaşlarımdan ve her şeyin en iyisine layık olan Arsinli hemşerilerimden helallik istiyorum.

Lütfen haklarınızı helal edin. Allah'a emanet olun."