Daha önce, Süper Lig’e  isim verilmeme kararı alan TFF,  Konyaspor’lu Ahmet Çalık kardeşimizin, elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeni ile bu sezonun “Ahmet Çalık”  sezonu olarak oynanmasına karar verdi. Bütün ülkeyi yasa boğan bu acı kayıp nedeni ile öncelikle Ahmet Çalık’ın ailesine, sevdiklerine ve Konyaspor camiasına başsağlığı ve sabır, Ahmet Çalık kardeşimize de Tanrı’dan rahmet diliyorum.

Süper Lig Ahmet Çalık sezonunun 22. haftasında, kümede kalma mücadelesi veren Giresunspor’u sahasında konuk eden Trabzonspor, önemli oyuncularının eksikliğini çokça hissettiği maçta, 68. dakikada mağlup duruma düşmesine rağmen, 78. dakikada Cornelius’un kafa golü ile beraberliği yakalarken, maçın uzatma dakikalarında kazanılan penaltı atışında ve tekrarında, penaltıyı kullanan Bakasetas’ın şutları Kaleci Okan tarafından kurtarılınca, maç karşılıklı atılan birer gol ile 1-1 sona erdi.

Oyuna alışık olduğumuz gibi bol yan pas yaparak, ama bu sefer hatalı pas sayısının hayli yüksek olduğu bir başlangıç yapan Trabzonspor’un, ilk yarı boyunca Giresunspor kalesine, sadece bir şut girişiminde bulunabilmesi, oynanan oyun hakkında sanırım size bir fikir verebilir. Sakatlanan Abdülkadir Ömür ve sarı kartlı Hüseyin’in 30. dakikada oyun dışına alınması, hocanın takdiridir. Oyundan çıkarken oyuna yeni giren arkadaşının uzattığı eli sıkmayan ve kulübe yerine direk soyunma odasına giden Hüseyin’in hakkında verilecek karar da, tabii ki yönetimin takdiri olacaktır. Şampiyonluğa gidilen bir süreçte Trabzonspor, hiç kimsenin kaprisi ile uğraşamaz ve uğraşmamalıdır. Hiç kimse Trabzonspor’dan büyük değildir.

Oyunun ikinci yarısında da sabırla ve inatla top yaparak kapanan Giresunspor’un katı defansının ortasından gedik açmaya çalışan ve Bakasetas ile uzaktan gol arayan Trabzonspor, hiç beklemediği bir anda, oluşan bir  kontra atak sonucu, 68. dakikada Umut’un golü ile 1-0 mağlup duruma düştü. Yenilen gol sonrası beraberlik için yüklenen Trabzonspor, 78. dakikada, maçın başından itibaren yapması gerekeni ilk defa yapınca, golü de bulmuş oldu. Bu dakikada, sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortayı, Cornelius mükemmel bir kafa vuruşu ile ağlara gönderince, Trabzonspor beraberliği yakaladı ve galibiyet için yüklenmeye başladı. Yalnız golü nasıl attığını unutmuş olacak ki, yine bol pas yaparak rakibi ortadan geçme denemelerine ısrarla devam etti. Maçın uzatma dakikalarında, yine Cornelius’un kazandırdığı penaltıyı kullanan Bakasetas’ın atışını Kaleci Okan çelmesine rağmen, Var’ın ceza sahası ihlali uyarısı nedeniyle tekrarlanan atışı, yine Kaleci Okan kurtarmayı başarınca, maç 1-1 sona erdi. Haftalardır formsuz olan Bakasetas’ın ilk penaltıyı kaçırdıktan sonra, tekrar edilen penaltı atışını kullanması, acaba ne kadar doğruydu? 

Geçen haftadan sonra bu hafta da yaşanan futbolsuz puan kaybı, Trabzonspor için adeta “Alarm Zili” gibi. Umarım gereken önlemler gecikmeden alınır. Zira önümüzdeki hafta oynayacağımız Galatasaray maçı, şimdi daha da önemli…