Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i yıllardır tanırım. Halk indinde büyük bir yeri olan Genç'in, kendi gönlündeki Trabzonspor aşkına her daim tanık olmuşumdur. 

Belediye başkanı olmadan yıllar evvel tanıdığım süreçte bile Trabzonspor'a fiske kondurmayan Ahmet Metin Genç, 2011 şike sürecinde bizzat benim yönettiğim programlar başta olmak üzere, bir avukat sıfatı ile 'şike vardır' söylemini en net şekilde seslendiren isim olmuştu.

Belediye başkanı olduğu dönemlerin her anında da üstelik kendi partilileri ile de ters düşme pahasına şikeye sürekli vurgu yaparak çok net olan bu duruşundan hiç ödün vermedi. Kimi zaman Fenerbahçelilerin hedefi oldu. Kimi zaman bu söylemlerinden dolayı cumhurbaşkanına dahi şikayet edildi. Fakat "O", asla hiç bir anında geri vites yapmadı. Aksine Trabzonspor'un uğradığı haksızlığı en ateşli, en kararlı biçimde dile getirmeyi sürdürdü. Trabzonspor'a Çukurçayır bölgesinde yatırım amaçlı yer tahsis etti. Her sezon başı sırf Bordo-Mavili kulübe katkı olsun diye yüzlerce kombine biletler aldı. 300-500 bin liralık katkı sağladı. Trabzonspor onun için yemek içmek gibi bir şey oldu adeta. 



Trabzonspor maçlarını kaçırmayan, her konuda büyük hassasiyet gösteren Ahmet Metin Genç, bir gün umarım marka değerimize, ortak sevdamıza da başkan olur. Futbol bilgisi üst düzey, Trabzonspor sevdalısı, siyasi bağlantıları ile zorlukları aşabilecek ve milletin gönlünde yeri olan böyle bir ismi, açıkçası Ağaoğlu'ndan sonra kulübün başında görmek isterim. Ya kısmet diyelim. Benimkisi 32 yıllık gazetecilik birikimim doğrultusunda zaman zaman aklıma takılan bir düşünce. Sizlerle sadece paylaşmak istedim. Bu yazıda ki asıl amacım, ona bir Trabzonsporlu olarak teşekkür etmekti.