Hüseyin Çimşirli Trabzonspor önce Ziraat Türkiye Kupası’nda Denizli’yi 2-0’lık galibiyet ile geçti. Ardından Ligde Kasımpaşa karşısında çok rahat bir galibiyet aldı ve kupa rövanş maçında zorlansa da çeyrek finale çıkmasını bildi. Lig’de ve kupada oynanan bu maçlar Hüseyin Çimşir için de Ünal Karaman'ın ardından güzel bir moral motivasyon kaynağı oldu. Trabzonspor yönetimi önce benim nezdimde yanlış bir kararla Ünal Karaman’ın görevine son verdi. Sonrasında istenilen değil stratejik de olsa Hüseyin Çimşir’in takımın başında tutulması bu süreçte yapılan en doğru şey oldu. Bu durum taraftar için de bir nevi teselli kaynağı oldu. Böylelikle hem Ünal Karaman ayrılığına gelebilecek büyük tepkiler minimize edilmiş oldu hem de takımın ahengini bozulmamış oldu.

Her ne olursa olsun Ünal Karaman’ın bu takım üzerinde çok hakkı vardır. Takım şampiyon dahi olsa bunda en büyük pay bence Ünal Karaman'a ayrılmalıdır. Takımın onca imkansızlık içerisinde boynunu bükmeyen, başı dik bir şekilde oynatan ve tüm takım taraftarlarının da sempatisini kazanmasına sebep olan kişidir Ünal Karaman. Niyetinden sual edemeyeceğimiz ender isimlerden biridir. Dosdoğru ve dimdik, eğrisi büğrüsü olmayan... O nedenle takım üzerinde her türlü söz hakkını da kendinde fazlaca görmüştür haklı olarak. Zaten görevine son verilmesinin en büyük sebebi de bu anlamda biraz duygularının esiri olmasıdır. Her şeyi açık net bir şekilde söylemesi, kendini rahatsız etmek isteyenleri haklı olarak rahatsız etmesidir.

Doğrusu, yanlışı ile bir yol ayrımı yaşandı. An itibari ile her şey yolunda görünüyor. Ben Hüseyin Çimşir'in başarılı olmasını canı gönülden istiyorum. Uzun vadede olacağını da düşünüyorum tabi ama vadesi uzun olur mu ondan pek emin değilim. Ünal Karaman ayrılığı ile birlikte taraftarların da biraz düşünce ve hayal ayarları ile oynanmış oldu.

Takım gerçek sınavını önümüzdeki 5 lig maçında verecek. Taraftar çok detaylı düşünmeyip sonuç odaklı düşüneceği için olası bir kötü sonuç ve zirveden uzaklaşma durumunda ise haliyle anılar tazelenecektir ve yapılan gönülsüz ayrılık akıllara gelecektir. O yüzden hem takımı hem Hüseyin hocayı çok kritik bir 5 hafta bekliyor. Hüseyin Çimşir açısından da bu 5 hafta belirleyici olacak diye düşünüyorum. Trabzonspor’un ligi en kötü 2. Sırada bitirememesi durumunda da yeni teknik direktör arayışına başlanacaktır belki de ayarlanmış olup sök tak yapılacaktır.