Ünal Karaman'ın İstifası sonrası çalkantılı bir dönem geçiren Trabzonspor'un söz konusu krizi devre arasında atlatmış olması takımın en büyük şansıydı. Ünal Hoca'nın gidişi veya gönderilişi büyük bir kaos oluşturabilirdi ama yönetimin olaylardan sonra buhranı iyi yönetmesi ile Trabzonspor bu olaydan en az hasarla kurtuldu.
 

Hoca tercihinin takımı tanıyan ve kadroyu oluşturan ekipte yer alan Hüseyin Çimşir'den yana kullanılmasının doğru bir karar olduğu kanısındayım. 
 

*****
 

İkinci yarının ilk maçında deplasmanda puan kaptırdığı Kasımpaşa ile karşılaşan Trabzonspor'da Hüseyin Hoca'nın takımı çok iyi motive ettiğini söyleyebiliriz. 
 

Maça 4-1-4-1 dizilimi ile başlayan Trabzonspor'a karşı Hayrodinoviçin topu İlhan Depe ve Mame Tiham'la kanatlara yayıp hızlı hücumla çıkmaya çalışan ve savunma yapmak yerine hücum yapmaya çalışan Kasımpaşa ancak 25. dakikada oyunun kilidini açan Sosa'nın frikik golüne kadar dayanabildi. Daha sonra oyunun ve sahanın hakimi olan Trabzonspor peş peşe bulduğu gollerle ilk devreyi 3-0 önde kapadı.
 

Trabzonspor'da çok yerinde ve nokta atışı bir transfer olan Ndiyaye'nin takıma ayrı bir dinamizm kazandırdığını gördük. Ndiyaye ön liberoyu rahatlattı. Ayrıca hemen hemen bütün ribaundları toplayıp takımı atağa kaldırmada çok etkili oldu. Böylece bugüne kadar takımın en büyük problemi olan kaptırılan topların geri kazanılma süresi de azalmış oldu. Maç boyunca kanattaki oyunculara yaklaşıp onlara ver-kaç yaparak hücumu zenginleştirdi. Sosa ve Obi Mikel'in kondisyonlarını daha ekonomik kullanmasını sağlayarak onlardan alınacak verimi üst düzeye taşıdı. Kısacası Ndiyaye takıma kalite ve denge kazandırdığını söyleyebiliriz. 
 

*****
 

"Eğer Sörloth gol atıyorsa ofsayt diye bakmaya gerek yok." dedirtecek kadar ofsayt çizgisini kafasında çizip oynayan bu kadar zeki bir futbolcu yıllardır görmedik. "Ezberlenmiş olan takımı" Hüseyin Hoca'nın bazı taktiksel dokunuşlarıyla rakibi şaşırttığını gördük. Sahada çift forvet var gibi gözükse de zaman zaman Ekuban'ın zaman zaman Sörloth'un sağ çizgiye gelmesi ve maç içerisinde oyuncuların pozisyonunun değişmesi, kanat-hücüm varyasyonlarındaki zenginlik Trabzon'un baskı kurmasını kolaylaştırdı.
 

*****
 

İkinci yarının hemen başında Kasımpaşalı oyuncu Jorge Fernandes'in kırmızı kart görmesi ile Trabzonspor iyice rahatladı. Novak'ın yokluğunda Kamil Ahmet o bölgede kopuk kopuk oynasa da verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Gaston Campi harikaydı, eksikleri olsa da pas arası yapan top çalan uzun toplara iyi timeing (Zamanlama) ile çıkan hamleli bir stoper ve her maç üstüne koyarak ilerliyor. "Bir ara bana Lugano'yu anımsattı" bıraksan gol de atacaktı. 
 

Obi Mikel ve Sosa çok uyumlu gözüktü ve işlerini çok iyi yaptılar. Sosa'nın firikik golü harikaydı. Nwakame çok yetenekli bir sihirbaz. Ama onun bu kadar etkili olmasının sebebi bulunduğu bölgeye sürekli yaklaşan Ekuban ve Ndiaye'ydi. Tek başına maç kazanabilecek yetenekte bir oyuncu olduğunu herkes biliyor. Önceki maçların aksine şut insiyatifini oldukça doğru kullanarak mükemmel iki gole imza attı. 
 

Bu karşılaşmada Trabzonspor adına gördüğüm en olumlu gelişme takım 1-0 dan sonra geri yaslanmayarak öne geçtiği maçta oyunu tutmak yerine vitesi arttırmayı başardı. Hüseyin Hoca'nın oyuncu değişiklikleri çok iyi. Müdahaleleri zamanında ve doğruydu. Sosa'yı 90 dakika boyunca sahada tutmayıp oyuncu değişikliği için 80. dakikayı bekleme hatasına düşmedi.
 

*****

İkinci yarı başlamadan altyapıdan yıldızı parlayan, Avrupa maçlarında harika işler başararak Getafe'nin radarına giren Serkan Asan'ın tam kadro içerisinde izlemenin gerekli olduğunu düşünmüş ve sarı kartlı Parerria'nın yerine oyuna dahil edileceğini beklerken Hüseyin Hoca daha cesur bir hamle ile Serkan'ı Ekuban'ın yerine sağ açık oyuncusu olarak oyuna sürdü. Oyuna girdikten sonra Trabzonspor'un  işlemeyen sağ kanadı işlemeye başladı. Serkan dinamizmi ve tekniği ile heyecan yarattı.
 

*****
 

Trabzonspor, ligin en çok başlangıç golünü atan takımı... Ayrıca 41 golle ligin en çok gol atan takımı... Ve son hafta itibari ile ilgin gol kralı da Trabzonspor'da...
 

Takım oynarken zevk alıyor, tribün izlerken zevk alıyor. Trabzonspor önümüzdeki zorlu fikstürde maç maç giderek geriden gelmenin avantajını iyi kullanıp şampiyonluğa oynamalıdır.


Selam ve Saygılarımla.