Tansel Kolcu yazdı.

Trabzonspor’un yeni yönetimi ve teknik kadrosunun ilk sınavını vereceği Kayserispor karşılaşmasının öncesinde, haliyle oyun ve sonuç olarak, taraftarların beklentisi çok yüksekti. Fakat maç sonu bu haklı beklenti, alınan sonuçla maalesef yine hüsrana dönüşmüş oldu.

Maçın daha 1. dakikasında, Emrah’ın ayağından yediği golle 1-0 mağlup duruma düşen Trabzonspor, 3. dakikada Gomez ile beraberliği yakalasa da, Thiam, 20. dakikada attığı gol ile ilk yarının skorunu 2-1 olarak ilan ediyordu. Maçın 48. dakikasında  kazanılan penaltı atışını gole çeviren Mensah, takımını 3-1 öne geçirirken, 50. dakikada Abdülkadir ve 54. dakikada Bardhi’nin golleri, skora denge getirmenin yanında, galibiyet için Trabzonspor’u ateşlemeye yetmişti. Galibiyet için Kayserispor yarı sahasında büyük bir baskı kuran ve pozisyon yakalayan Trabzonspor, bu pozisyonları değerlendirme becerisini gösteremeyince, 63. dakikada Kayserispor kontra atağında Mane, takımını öne geçiren  golü atarak, sonucu 4-3 olarak ilan etmiş oldu.

Bu maçın geneline bakacak olursak, Trabzonspor bu maçı, 3-1 geri düşmesine rağmen kazanabilir, berabere kalabilir veya çok daha  farklı bir mağlubiyet de alabilirdi. Bu durum ise bize şunu göstermekte. Bu takım maalesef dengeli bir oyun oynayamıyor. Savunma ağırlıklı oynadığı zaman, gol pozisyonu bulmakta güçlük çekmenin yanında, zaten savunma da yapamadığı için çok gol yiyor. Bugünkü gibi hücum ağırlıklı oynadığı zaman da gol buluyor ama bu sefer de orta sahası ve savunması çok iyi olmadığından, yine geçiş oyunundan çok gol yiyor. Anlayacağınız, geçen senenin son 10 haftasında başlayan takım oyunundaki dengesizlik, yapılan kötü kadro mühendisliği neticesinde, bugün artarak devam etmekte ve bu kadro mühendisliğinin mimarı Hoca’nın, 9 yıldan bu yana yanında çalışan ve bırakın süper ligi, hiç bir ligde tecrübesi olmayan bir yardımcıyı biz teknik direktör olarak sahaya çıkarıyoruz. Sayın Orhan Ak, ilerde çok iyi bir hoca olabilir, şampiyonluklar kazanabilir ama şu an Trabzonspor’un başında olamaz, olmamalı. Daha önceki yazılarımda Orhan Ak ile devam edildiği taktirde, yeni seçilen bir yönetim olsa bile, camia tarafından, geçen dönemin devamı kabul edildiğinden, Sayın Ertuğrul Doğan’ın kredisini çabuk tükeneceğinden bahsetmiştim. Umarım bu yanlışlarından, vakit çok geç olmadan dönerler.

Sayın Orhan Ak kadrosunu kurarken, ekibine kattığı bir yardımcı hoca için Aykut Kocaman’a teşekkür etmeyi ihmal etmedi. 2010-2011 sezonunda, “Herkes hız sınırını aştı ama radar bize tutuldu.” diyen Aykut Kocaman’ın o dönem yanında bulunan bu yardımcı hoca için Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un söylemleri, Trabzonspor yönetimi tarafından dikkate alınıp araştırıldıktan sonra anlaşma yapılmıştır diye düşünüyorum!

Abdullah Avcı tarafından yapılan “Dışarıya bilgi sızdırılıyor.” açıklamasından sonra  alt yapıya gönderilen iki emektar çalışan, tekrar A takım kadrosuna alınmış. Bu iade-i itibar kararı nedeniyle, Trabzonspor yönetimini tebrik ediyorum.

Önümüzdeki sezon için adı geçen Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella’nın menajeri tanıdık bir isim. Ersun Yanal’ı Trabzonspor’a 3 defa getiren ve bu 3 dönemde de transfer edilen futbolculara, getirilirken  ve gönderilirken ödenen paralar nedeniyle bugün yaşamak zorunda kaldığımız  ekonomik yıkımın sorumlularından olan bu arkadaş, şimdi de Montella’yı getiririm demiş. Küçülme ve alt yapı söylemlerinin yoğunlaştığı bugünlerde, bu haber doğru çıkar da, önümüzdeki sezon Montella göreve gelirse, bunun tek bir açıklaması olabilir. Kulüpleri yönetimler idare etmiyor…

Maçın hakemine gelirsek; Var’dan dönen ve gol olan, Trabzonspor aleyhine verdiği 2 penaltıda gösterdiği iştah, Trabzonspor’un şampiyonluğa oynayacağı önümüzdeki sezonlarda, oldukça kritik görevler alabileceğinin işareti gibiydi!