Tansel Kolcu yazdı

Süper Lig’in 37. haftasında, ligin ilk yarısında, deplasmanda 4-0 yenildiği Alanyaspor’u sahasında konuk eden Trabzonspor, hem ligin ilk yarısındaki maçın rövanşını almak, hem de futbola veda edecek olan efsane futbolcusu Marek Hamsik’i güzel bir sonuçla uğurlamak için çıktığı maçta, 1-0 geriye düşmesine rağmen, rakibini güzel bir oyunla 5-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırırken, efsane futbolcusu Marek Hamsik’i de gözyaşları içerisinde anlamlı bir galibiyet ile uğurlamış oldu.

Marek Hamsik, 27 Temmuz 1987 tarihinde, Slovakya’nın Banska Bystrica şehrinde dünyaya geldi. Daha 15 yaşındayken bile Slovakya’nın gelecek vadeden oyuncuları arasında sayılmaya başlanmıştı. Slovan Bratislava’nın genç takımında 2 yıl forma giyen Marek Hamsik, henüz 17 yaşındayken Seria A’nın Brescia takımına transfer oldu. Brescia’da oynadığı oyunla bir çok kulübün ilgisini üzerine çeken Marek Hamsik, 2007 yılında Brescia'dan ayrılarak, İtalya’nın köklü kulüplerinden Napoli'ye 5.5 Milyon Euro’ya transfer oldu. 2019 yılına kadar Napoli’de oynayan ve burada oynadığı oyunla bir dünya yıldızı haline gelen Marek Hamsik’in, çok istemesine rağmen bu kulüpte şampiyonluk yaşayamaması, onun için üzüntü verici olsa da, ileride bu hayalini dünyanın en büyük iki şehir takımından birinde  yerine getireceğini nereden bilebilirdi. Napoli’den, 2019 yılında Çin’in DL Yifang kulübüne transfer olan Marek Hamsik, 2 yıl sonra bu sefer, İsveç’in Göteborg takımına transfer oldu, 1 Temmuz 2021 yılında ise futbol hayatını noktalayacağı, şampiyonluk hasretini gidereceği Trabzonspor’a imza attı. Trabzonspor’a geldiği sezon yıllardır özlemini çektiği şampiyonluğu yaşaması, hem Trabzonspor için hem de kendisi için adeta hasretle beklenen sevgiliye kavuşma anı gibiydi. Trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Marek Hamsik, futbolculuğunun yanında, tüm sporculara örnek gösterilebilecek karakteri ile de Trabzonspor Efsaneleri arasındaki yerini sonsuza kadar almış oldu. Bugün, Trabzon’da son kez sahaya çıkan ve son maçında, penaltıdan attığı gol ile galibiyet mimarlarından biri  olan Marek Hamsik’e, sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor ve bundan sonraki yaşamında, ailesi ile birlikte sağlıklı ve mutlu uzun bir ömür diliyoruz.

Nenad Bjelica’nın göreve gelmesi ile birlikte Trabzonspor’un oyun ve sonuç olarak geldiği nokta, önümüzdeki sezon için ümit verici. Son 3 maçta 13 gol atan Trabzonspor, oynadığı hızlı ve dikine oyunla birlikte, seyredenlere de büyük bir keyif vermekte.

Bu arada, bir  tespitte de bulunmak zorundayım. Abdullah Hoca’ya şampiyonluk için minnettarız ama Trabzonspor’un son haftalardaki oyununu gördükten sonra, sitem etmemek de elde değil. Sayın Hocam; İstifanızdan önce, taraftarları futboldan soğutan oyun anlayışınız nedeniyle suçlanan bu kadro, bugün bu oyunu oynayabiliyorsa, sizce problem nerede? Umarım, futbol anlayışınızı değiştirirsiniz de bundan sonra görev yapacağınız takımlardaki futbolcular ve taraftarlar futboldan soğumaz…