Tansel Kolcu yazdı.

Şampiyonlar Ligi Play Off ilk maçında oynayacağı Kopenhag maçı için Danimarka’ya giden Trabzonspor, Visca ve Hamsik gibi iki önemli kozundan mahrum olmanın verdiği moral bozukluğunu, iki yeni ve önemli transferi Bartha ve Bardhi’nin kadroya katılmasının morali ile üzerinden atarak sahaya çıkarken, Danimarka’da yaşayan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen taraftarlarının büyük desteğini de arkasına alarak maça başladı. Trabzon’da işlerinin zor olacağını bilen Danimarkalılar, sahalarında, mutlak galibiyet amacıyla, maçın ilk bölümünden itibaren Trabzonspor yarı alanında kurdukları baskının karşılığını, 9. dakikada Siopis’in yaptığı büyük hata sonucu gelişen atakta, Claesson’un ayağından kazandıkları gol ile aldılar. Erken gelen şok gol sonrası, beraberlik için pozisyon arayan Trabzonspor, orta sahada organize olamayınca, bu isteğini gerçekleştiremedi ve ilk yarı 1-0 Kopenhag’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısına, ilk yarının etkisiz ve sarı kartlı oyuncusu Kouassi’nin yerine Djaniny değişikliği ile başlayan  ve  beraberlik golünü arayan Trabzonspor,  ilk yarıda yediği şanssız golün bir benzerini, bu sefer 48. dakikada Lukas’ın   ayağından yiyince, skor 2-0 oldu. Bu skorun rövanş için tehlikeli olduğunu düşünen Abdullah Hoca, yaptığı Bartha ve Barthi değişikliği ile oyunun gidişatını değiştirmeyi başardı. Bartha’nın geriden oyun kurması ile bir çok pozisyon yakalayan ama sonuca gidemeyen Trabzonspor, aradığı gole 79. dakikada Bakasetas ile ulaştı. Bu dakikadan sonra, Trabzonspor’un gol arayışları sonuç vermeyince, maç Kopenhag’ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Daha öncede eleştirdiğimiz gibi, neden baskılı ve atak futbol için skorun aleyhimize dönmesini bekliyoruz? Trabzonspor, ikinci yarı oynadığı oyunu maçın başında oynasa, acaba sonuç böyle mi olurdu?

Zora giren tur, Abdullah Avcı’nın hamleleri ve Bakasetas’ın mükemmel golü ile geri geldi diyebiliriz. Trabzonspor, bu takımı sahasında ve taraftarının desteği ile rahatlıkla yenip eleyebilecek bir takım. Tabii ki, ikinci yarıdaki Trabzonspor gibi oynarsa!

Yıllardır oynanan Avrupa maçlarında, şeker gibi hakemlerle oynayan takımların şansı maalesef bizde yok. Kopenhag’ın sert futboluna izin veren ve takdir haklarını hep ev sahibi takımdan yana kullanan maçın İngiliz hakemi, Avrupa’nın en iyi hakemiymiş. İyisi buysa, kötüsü nasıl acaba?