Geçen hafta, Antalya’da ilk mağlubiyetini alarak lig sıralamasındaki takipçilerini, geçici de olsa umutlandıran Trabzonspor, bugün, evinde oynadığı ve 2-0 galip geldiği Hatay maçında, özellikle ilk yarıda oynadığı mükemmel oyunla, adeta rakiplerine, fazla heveslenmemeleri gerektiği konusunda gözdağı vermiş oldu. Trabzonspor maça, haftalardır istediğimiz ama hasret kaldığımız  bir anlayış ile başladı. Daha önceki maçlarda oyunun ilk çeyreğinde, genelde topu rakibe bırakan Trabzonspor, bugün maçın başlaması ile birlikte, ilk yarının son dakikasına kadar, adeta Hatayspor’a top göstermezken, 24. dakikada Djaniny ve 38. dakikada da Cornelius’un attığı iki gol ile ilk yarıyı 2-0 önde kapatırken, istatistiklerde de rakibine ezici bir üstünlük sağlayarak, sanırım bu sezonun rekorunu kırmış oldu.

İkinci yarıya, ilk yarıdaki kötü görüntüsünün değişmesi amacıyla 4 oyuncu değişikliği ve risk alarak  başlayan Hatayspor, oyunun başında kurduğu baskı ile birlikte skoru değiştirmeye çalışsa da, bulduğu tek pozisyonda da Uğurcan’a takılınca, oyunun kontrolünü tekrar Trabzonspor’a teslim etmek zorunda kaldı. Trabzonspor, bitiş düdüğüne kadar oyunu kontrol edip, rakip kalede birçok pozisyon bulmasına rağmen, skoru arttıracak golü bulamayınca, maçtan 2-0 galip ayrılarak çok önemli bir 3 puana daha imza atmış oldu.

Abdullah Hocam, umarım bundan sonraki maçlarda da, ilk devrede izlediğimiz oyunda ısrar eder. Zira, bu oyunu her rakip karşısında oynayabilecek güç ve yetenekte bir kadrosu var. Bizim rakibe değil, rakibin bize önlem almak zorunda kalacağı bu oyun sisteminde ısrar edilmeli.

Hatayspor Teknik Sorumlusunun, takımının İstanbul takımları karşısında uğradığı hakem hatalarına karşı sesini çıkarmazken, her Trabzonspor maçında, Trabzonspor’un galibiyetlerine gölge düşürmek için açıklama yapmayı artık alışkanlık haline getirdiğini görmekteyiz. İlginç…

Yayıncı kuruluşun yeni cinliği gözlerden kaçmıyor. Yayıncı kuruluş, Trabzonspor’un rakip ceza sahası içerisinde lehine olacak penaltı pozisyonlarının tekrarlarını, pozisyon geçtikten çok sonra ekrana getirirken, rakip takımın, Trabzonspor ceza sahası içerisindeki lehine olabilecek penaltı pozisyonlarını ise pozisyon geçmeden hemen ekrana getiriyor. Burada amaç, futbolcuların bile çözemediği bir pozisyonu, kulübedeki yetkililerin izleyip oyunculara itiraz konusunda verebilecekleri talimatın önüne geçmek. Bugün iki pozisyonda bunu yaşadık. İlk yarıda, Hatayspor ceza sahası içerisinde Hatayspor’lu futbolcunun, topa eliyle müdahalesini, pozisyon geçtikten  5 dakika sonra ekrana getiren yayıncı kuruluş, ikinci yarıda,  Trabzonspor ceza sahası içerisinde, topun Denswill’in vücuduna bitişik eline çarptığı pozisyonu ise hemen ve defalarca gösterdi. Tesadüf olmadığına inandığım bu uygulama için sanırım yönetim gerekeni kısa zamanda yapar.