Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan fakat daha sonraki haftalarda düşüşe geçmesine rağmen yine de sahasında Beşiktaş’ı yenen, deplasmanda Galatasaray ve Başakşehir ile berabere kalan Altay’a konuk olan Trabzonspor, geçen haftanın aksine, ilk yarıya iyi bir başlangıç yapamadığı maçın ilk çeyreğinde, kalesinde 3-4 net gollük pozisyon vermesine rağmen, bu dakikalarda, Uğurcan’ın yine kalesinde devleşmesi ile gole geçit vermezken, maçın 33. dakikasında, Trabzonspor ceza sahası dışında topla buluşan Cebrail’e, Trabzonspor savunma oyuncuları müdahale etmekte gecikince, Cebrail’in sert şutu çıkarılması çok zor olan bir yere giderek ağlarla buluştu ve bu gol ile Altay 1-0 öne geçti ve ilk yarı da bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarı, Siopis ve Berat’ın yerine Dorukhan ve Bakasetas değişikliği ile oyuna müdahale eden Abdullah Hoca, ilk yarının tersine, rakip alanda çoğalmayı ve etkili ataklar geliştirmeyi amaçlarken, bu düşüncesinin sahaya yansıması da fazla gecikmedi. 51. dakikada, Bakasetas’ın asisti ve Cornelius’un golü ile beraberliği yakalayan Trabzonspor, 88. dakikada bu sefer, Koita’nın asistine yine Cornelius’un golü ile 2-1 öne geçti ve maçta bu sonuçla sona erdi.

Trabzonspor’un bugün ilk yarıda ortaya koyduğu etkisiz futbolun en büyük nedeni, Trondsen’in ve orta saha oyuncularının etkisiz futboluydu diyebiliriz. Altay, hemen hemen bütün ataklarını Trondsen’in olduğu kanattan geliştirirken, bu  etkili ataklar sonucu Trabzonspor kalesinde oldukça tehlikeli pozisyonlar yarattılar. Trabzonspor yönetimi, ara transfer döneminde sol bek mevkisine kesinlikle Peres gibi etkili bir oyuncu kazandırmalıdır.

Bugün attığı iki gol ile Cornelius ve kurtardığı pozisyonlar ile Uğurcan, maça damgalarını vurarak galibiyette önemli pay sahibi oldular. Maçın son bölümünde oyuna giren ve geçen maç olduğu gibi çok etkili bir oyun ortaya koyan Koita hakkındaki düşüncemin, olumlu yönde değişmeye başladığını söylemeliyim. Böyle oynayan bir Koita’nın, şampiyonluk yolunda takıma çok büyük katkısı olacağı inancındayım.

Bugün, “Gece ve Gündüz” gibi  her iki yarıda oynanan birbirinden farklı oyunun, bundan sonraki haftalarda, hep “Gündüz” gibi olmasını temenni ediyorum.

Ligde bundan sonraki süreçte oynayacağımız maçlarda bu kadar şanslı olup, maçı çeviremeyebiliriz.