İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, şehrin çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Trabzon’a sözü verilen ancak bir türlü yatırıma dönüşmeyen projeler için de çağrıda bulunan başkan Kuvvetli, bir an önce Trabzon’un önceliklerinin belirlenmesi ve harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Trabzon’un zaman içerisinde gelişmesi gerekirken, sahip olduğu değerinin kaybettirildiği eleştirisinde bulundu. Başkan Kuvvetli, devam eden altyapı çalışmalarındaki organizasyon bozukluğu, çay ve fındık üreticisinin sorunları, Trabzon’daki genç işsiz sayısı, inşaatına başlanacak şehir hastanesi, yeni Trabzon Terminali’nin yeri, ulaşım sorunları, Güney Çevre Yolu ve yüz yıldır hayali kurulan Trabzon-Erzincan demiryolu konularını ele aldı.

Kuvvetli, “Trabzon’un konumu açısından sahip olduğu değer ve nüfus yoğunluğu, ekonomik ve sosyal yapısı düşünüldüğünde, bu şehir için hayati değere sahip konular, ivedilikle çözüme kavuşturulması gereken sorunlar var. Bunlardan birisi çay ve fındık üreticisinin ürününün devlet kurumlarınca gerekli zamanda ve miktarda alınmaması sonucunda üreticinin mecbur kaldığı serbest piyasa koşullarıdır. Fındık ve çay üreticisi ürününü zaten çok düşük olan resmi rakamların da altındaki fiyatlarda satmak zorunda kalmaktadır. Fındık fiyatı serbest piyasada 22 liraya kadar gerilemiştir. Devletin bu konuda gerekli adımları atması ve artık üreticiye gereken önemi vermesi son derece elzemdir. Zaten gençlerinin yüzde 30’unun işsiz olduğu şehrimizde vatandaş ekonomik darboğazdadır. İktidarın yapması gereken ise vatandaşın refah düzeyini yükseltmek ve kaliteli bir yaşam sunmaktır. 

Bir diğer konu ise Trabzon’un kanayan yarası haline gelen ulaşım konusudur. Artık mevcut yollar araç trafiğini kaldırmamaktadır. Bunu sorunun büyük ölçüde giderilmesi de Güney Çevre Yolu ile mümkündür. Ayrıca Trabzon’un yüzyıllık hayali olan Erzincan-Trabzon demiryolu da neredeyse her siyasetçi tarafından gündem yapılmasına rağmen hala hayata geçirilmemiştir ve 2023 yılı demiryolu projeleri arasında da yer almamaktadır. Bu milletin aklıyla alay etmektir. Bunların dışında yatırım adası ve lojistik merkez gibi sözü verilen ancak bir türlü gerçeğe dönüşemeyen projeler de bu millete verilen sözlerin karşılık bulması için acilen başlatılmalıdır. Şehrin öncelikleri düşünülmeden yapılan harcamalar şehri geriye götürmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bu şehirde insanların artık ekmek getirecek projelere ve sorunlara doğrudan çözüm olacak yatırımlara ihtiyacı vardır. 

Değinilmesi gereken diğer konular da şehir hastanesi ve yeni terminal binasıdır. Konum olarak yanlış yerlerde yapılması kararlaştırılan ve bunun için diretilen bu iki projenin gerçekleşmesi neticesinde çözümden ziyade sorun üretilmiş olacaktır. Ülkemizi ve şehrimizi yönetenler artık öncelikleri belirlemeli ve bu doğrultuda yatırım planlaması yapmalıdır.” İfadelerini kullandı.