Tansel Kolcu yazdı.

Abdullah Avcı’nın istifası sonrası büyük bir hataya imza atarak, Abdullah Avcı’nın yardımcısı Orhan Ak ile sezon sonuna kadar devam kararı alan Trabzonspor yönetimi, Orhan Ak idaresinde, maalesef eldeki tek hedef olan Ziraat Türkiye Kupasından da elenince, Orhan Ak’ın istifası sonrası hedefsiz kalan takıma hoca bulmakta hayli çaba göstermek zorunda kaldı. Bu arada, yeni hoca belirleninceye kadar göreve gelen İhsan Derelioğlu yönetiminde, geçen hafta Kasımpaşa’ya yenilen Trabzonspor, bugün de sahasında şampiyonluk yarışında geri kalmak istemeyen ve son 5 maçını kazanan Beşiktaş’ı, sahasında konuk etti. Alınabilecek bir Beşiktaş mağlubiyeti sonrası, Orhan Ak kararı ve Teknik Direktör konusunda sergilenen tutarsız davranışlar nedeniyle, belki de istifa sesleri ile karşı karşıya kalacak Trabzonspor yönetimini, Trabzonspor’a oynattığı mücadele gücü yüksek ve karakterli oyun ile İhsan Hoca’nın  adeta ipten aldığını söyleyebiliriz.

iki takımın da kontrollü başladığı ve bitirdiği ilk yarıda, kayda değer bir pozisyon olmazken, ikinci yarının son 30 dakikasında Trabzonspor, oynadığı oyunla galibiyeti kaçıran taraf oldu diyebiliriz. Golsüz sona eren maçta, galibiyet gelmese de, Trabzonspor adına en büyük kazanç, ortaya konulan Trabzonspor’a yakışır, mücadele gücü yüksek, karakterli bir oyunla, bundan sonrası için taraftarına verdiği öze dönüş sinyali oldu diyebiliriz.

Trabzonspor yönetimi, maalesef Orhan Ak konusundaki hatasından ders almamış olacak ki, yeni hoca konusunda da hatalar yapmaya devam ediyor. Bir çok hoca ile görüşülüyor ama takımın hedefsiz ve moralsiz kalması  nedeniyle,  görüşülen hocalar Trabzonspor’u reddediyor. Böyle bir planlama hatası olabilir mi? Madem taraftarın karşı çıkmasına rağmen Orhan Ak kararı aldınız, bir yönetimin ,her ihtimale karşı,  B-C-D planları olmaz mı? Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a transfer teklifi aldığında ne hissettiği sorulduğunda dediği gibi; “Trabzonspor’dan teklif alınca, sabaha kadar uyuyamazsınız” Trabzonspor bir Teknik Direktör belirlediyse, onu alıp gelmeli, basında, falanca hoca Trabzonspor’u reddetti güzellemelerine fırsat verilmemeli.

İhsan Hoca’nın, bugün oynattığı mükemmel oyunla, en azından  Orhan Ak kadar, sezon sonuna kadar bu takımın başında kalmayı hakettiğini söylemeliyim.

Bu konuda Trabzonspor’u lütfen daha fazla yıpratmayın.

Trabzonspor’un,  bugüne kadar tüm şampiyonluklarında Türk Hocaların imzası varken ve yeni yönetim göreve başladığından bu yana, hata üstüne hata yaparken, buradan bir kez daha uyaralım. Doğru dürüst başarısı olmayan, menajerlerin önerisi ile takımın başına getirilecek yabancı hoca seçeneği ile lütfen bir hata daha yapmayın. Trabzonspor’a daha fazla zarar vermeyin…

Maçın hakemi Volkan Bayarslan, Trabzon’da yaşadığı talihsiz olay sonrası, uzun süre Trabzonspor’un maçlarına verilmemişti. Bugün yönettiği maçla beraber, Trabzonspor bu hakemle, 6 maçta 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik almış oldu. Beşiktaş ise bu hakemle, bugünkü maçla birlikte, 7 maça çıkmış ve 6 galibiyet 1 beraberlik almış. Bu hakemi bu maça atayanlar, bu istatistiğin tam tersi durumda, İstanbul’daki bir maça bu hakemi görevlendirebilir misiniz? Görevlendiremezsiniz… Çünkü adalet teraziniz maalesef yanlış tartıyor… 2010- 2011’de olduğu gibi…