Yenemiyorsan yenilmeyeceksin…

Bizimkiler bu maçta bunu yaptı…

Fener maça müthiş başladı, 43.474 taraftarının çılgınca desteği ile ilk yirmi dakikada skoru 3-0 ‘a bile getirebilirdi.

Uğurumuz ve canımız Uğurcan’ımız galibiyeti Fener’in elinden çekip aldı. Kırk bin kişinin psikolojik tacizine karşı maça müthiş motive oldu. Ve en az net beş golü çıkardı.

Bu maçta Ömür’ün olmayışı bizi çok etkiledi. Ozan ve Emre ve Tolga üçlüsü Sosa ve Parmak ikilisini çok geride bıraktı. Fener orta sahayı ele geçirdi. Sorloth ne ileride baskı yapabildi ne de ayağında top tutabildi. Ve hal böyle olunca kötü Fener defansı diye bilinen zaaf ortadan kalktığı gibi, orta sahaya Fener’in defansının da ağırlığı bindi. Ve Parmak çok yalnız kaldı ve sırıttı.

Eğer Ömür olsaydı, hem ayağımızda topu tutar hem de çok etkili bir şekilde atağa çıkabilirdik.

Bütün yük Ekuban’ın üstüne bindi. İkinci yarı Avdijaj çıkınca bu sefer Ekuban sağ tarafa geçti ve etkinliği azaldı.

Yine de buna rağmen Avdijaj’ın ilk yarının son anlarında Nwakaeme’ye vermediği bir net pozisyon ve ikinci yarı Sosa’nın aşırtamadığı pozisyonu sayarsak Fener’e göre daha bariz gol şansımızın olduğunu söyleyebiliriz.

Fener gerçekten çok iyiydi. Özellikle Emre… Futbol oynayan her gencin yaşı kırka dayanmış Emre’yi ahlak hariciyle örnek alması lazım… Fener’i resmen toparladı. Maçı domine etti.

Burada şunu da belirtmek lazım. Biz son bir ayda dört günde bir maç yaptık ve takım bu periyotta çok yoruldu. Özellikle Sosa ve Parmak…

 

Çok çekindiğimiz hakem birkaç tartışmalı karara rağmen bizi olumlu manada hayal kırıklığına uğrattı diyebiliriz. Ağaoğlu ve Koç’un yeni yüzleri, maç sonunda Sosa- Emre/ Emre Ünal hoca sarılmaları ve diğer oyuncuların birbirleriyle olumlu diyalogları güzel görüntülerdi.

Milli arada takım hem biraz dinlenir hem de özellikle sabırsızlıkla beklediğimiz Sturridge kadroya girer. İnanın medyadaki Falcao fetişizminden kına geldi.

Özetlemek gerekirse,

gerek istatistiklerdeki ezici Fener üstünlüğü, gerek girilen net gol pozisyonları yönüyle ve gerekse de lige fırtına giren ve şampiyonluk yolundaki en önemli bir rakibinden bir puan almak bu maç özelinde başarıdır. Ve bu başarının en önemli ismi de muhteşem oynayan Uğurcan’dır.

 

Ezcümle… OYUNA GÖRE ÇOK İYİ SONUÇ