Tam on aydır susuyorum. Bir yazar olarak belki yazmamakla yanlış yaptım. Fakat bile bile bu yanlışı yaptım. Bu süreçte Trabzonspor şampiyonluğu verdi. Novak, Sosa, Sörloth gibi isimleri satarak takım omurgasını dağıttı. Ünal gitti, yardımcısı göreve geldi. O da gitti, onun yardımcısı ile yola devam edildi.   

Bir yıla yakın bir zamandır susuyorum. İki sebebi var. Birincisi bu takım siyasilerin. Bizim ve sizin değil. Geçmişte futbolu berdüşlük olarak nitelendiren ve topa bakmayı günah sayan zihniyet, ne acı ki Sadri Şener döneminden beri bu kulübü bizden koparıp, kendi ihtirasları doğrultusunda yönetiyor. Türk futbolunda birçok kulübe egemen olan bu anlayış gereği başkan ve yönetimler bana gör sadece maşa görevi görüyor. On aydır yazmayışımın ikinci sebebi ise susmanın da bazen iyi bir cevap olduğu gerçeğiydi.

Trabzonspor ile ilgili yaptığımız eleştirileri 'düşmanlık' yaftası ile adlandıranların, Trabzonspor'a asıl kötülüğü yapanlar olduğu, kendi menfaatleri için sizi, bizi yani kimseyi dikkate almadıkları bir gerçek. Trabzonspor yönetenleri siyasilerin ve kendi çıkarlarının derdindedir ve Trabzonspor onlar için iyi bir basamaktır.

Soruyorum;  Ünal Karaman kime batmıştı? Kim Ünal hocayı şahsi çıkarları için yemiş, Trabzonspor menfaatini hiçe saymıştı?

Soruyorum, Ünal yetersiz bahanesine sığınanlar, hangi mantıkla Hüseyin ve sonrasında Newton'u göreve getirdi?  Trabzonspor menfaatleri mi yoksa transferlerde size sorun yaratmayacak hoca anlayışı mı? Peki soruyorum. Yöneticiler futboldan gelmiş hocalardan daha mı bilgindir ki, transferi hocaya bırakmak istemez!

Soruyorum, Trabzonspor başkanı Novak ve Sosa için Fenerbahçe başkanına 6 ay evvel söz vermiş miydi? Önce Yusuf sonrasında Sörloth, Novak, Sosa hangi mantık, hangi çıkar anlayışı doğrultusunda birer birer gönderilmiştir?

Soruyorum, Yusuf, A.Kadir, Uğurcan, Hüseyin Türkmen’in toplam değeri ortalama 600 milyon lira yani kulüp borcunun yarısı kadarken ve bu oyuncuları bu kulübe Sadi Tekelioğlu ile arkadaşları kazandırmışken iki yıldır üretmeyen alt yapıya neden Tekelioğlu getirilmemiştir? Belli ki biri veya bir kaç kişinin sayın Tekelioğlu'na karşı kişisel husumeti var. Peki siz kişisel hesap mı yoksa kulüp menfaatlerinin mi peşindesiniz?

Ekranlarda taraftara mükemmel oynayan Trabzonspor başkanı bana göre bir şov ustasıdır. Kendisini sevdirmesini biliyor. Ama ben onun asla dik ve samimi olduğunu düşünmüyorum. Trabzonspor'u kendi çıkarları için uçuruma sürükleyen ve o koltukları onurlu şekilde terk edemeyenlere yazıklar olsun.

Biz toplum olarak her söylenene balıklama dalmaya devam edersek, biz toplum olarak ahlaki ve etik değerlerimizi yok sayarsak, biz hakkaniyeti kendi doğrultumuzda aramaya devam edersek, hangi yönetim gelirse gelsin her yıl kandırılmaya devam edeceğiz. Taraftarı bilinçli, yöneticisi samimi ve ilkeli insanlardan oluşturamadığımız sürece iki yakamız bir araya zor gelir. Son not. Türk futbolunu, Mustafa Erdoğan, Ali Erdoğan, Göksel Gümüşdağ, Bilal Erdoğan, Türk futbolunu bilmem ama Trabzonspor'u kanımca Serhat Albayrak yönetmektedir. Ben böyle düşünüyorum. Kasımpaşa maçını mı sordunuz! Bana değil, takımı dağıtıp boş oyuncuları size altın değerinde sunanlara gidin sorun.