Şampiyonluk yolundaki rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’ın puan kaybetmesiyle, eline büyük bir avantaj geçen ve bu avantajla, ligin 6. haftasında Konyaspor deplasmanına çıkan Trabzonspor, maçın daha 1. dakikasında, Cornelius ile öne geçmesine ve bu gol sonrası farkı arttıracak pozisyonlar da bulmasına rağmen, 8. dakikada Vitor’un kırmızı kartla oyun dışında kalmasından sonra, anlaşılmaz bir şekilde mahkum oynamaya başladı ve bu mahkum oyun haliyle, Konyaspor’a oyun üstünlüğü yanında, skoru eşitleme fırsatı da yarattı. 20. dakikada, Trabzonspor defans  oyuncularının uzaklaştıramadığı topu, Çekiçi ağlara gönderince, skora eşitlik geldi. Bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdüren Konyaspor, bir çok pozisyon bulmasına rağmen, bu pozisyonlara, defans oyuncuları ve Uğurcan, yerinde müdahalelerde bulununca, ilk yarı 1-1 eşitlik ile sona erdi. Maçın ikinci yarısına, Abdülkadir Ömür yerine Djaniny ile başlayan ve ilk yarı oynadığı mahkum oyundan sıyrılmak isteyen Trabzonspor, 46. dakikada, yine Çekiçi’nin golüne engel olamayınca, oyun yanında skorda da geriye düşmüş oldu. Bu gol sonrası, ilk yarıya nazaran daha derli  toplu oynayan Trabzonspor, kalesinde skoru arttıracak pozisyonlar da yaşarken, 76. dakikada hiç alışık olmadığı bir şans golü ile eşitliği sağladı. Bu dakikada, Konyaspor’lu Ahmet Çalık, topu ceza sahası içinden uzaklaştırmaya çalışırken, takım arkadaşı Hadziahmetoviç’in kafasına çarpan top ağlarla buluşunca, bu gol, Trabzonspor için şampiyonluk younda, belki de  altın bir puana dönüşmüş oldu. Zira, bu golden sonra her iki takım da skoru değiştirecek pozisyonları bulsalar da, gol atmayı başaramayınca, maç 2-2 sona ermiş oldu. Bu arada  kaleci Uğurcan, maçta yaptığı kurtarışlarla, Trabzonspor’un altın değerinde bir puan almasında büyük pay sahibi oldu.

Maçın daha 1. dakikasında öne geçiyorsun ve 8. dakikada 10 kişi kalıyorsun ve o dakikadan sonra mahkum oynuyorsun. Konyaspor çok iyi bir takım. Geçiş oyununu mükemmel uyguluyorlar, kanatları da çok etkili kullanıyorlar. Böyle bir takım karşısında 10 kişi kalmak da gerçekten zor ama yine de Trabzonspor’un, ilk  yarıda bu kadar mahkum oynamasını anlayamıyorum. Maç içerisinde eksik kalma ihtimalinin, antrenmanlarda çalışılmadığını tabii ki düşünemeyiz. Mutlaka çalışılmıştır. O zaman anlam veremediğimiz, ilk yarıda sahadaki bu görüntünün  bir izahını, Abdullah Hoca mutlaka  yapacaktır sanırım.

Geçen hafta oyunda kaldığı sürece çok beğendiğimiz Abdülkadir Ömür, bugün etkisiz kalınca, devre arasında yerini Djaniny’e bıraktı. Acaba Abdülkadir Ömür, böylesine sert oynayan ve daha önce sakatlığının sebebi olan  bu takıma karşı tercih edilmese miydi?

Trabzonspor, acil olarak sol bek problemini çözmelidir. Kadro içerisinden, devre arasına kadar geçici bir çözüm bulup, devre arasında da bu bölgeye acilen takviye yapılmalıdır. Takviye derken, paralar harcayıp yeni bir transfer yapın demiyorum, yanlış anlamayın. Faruk Can’ı geri alın yeter!

Maçın hakemi Halil Umut Meler, maçın 8. dakikasında haklı bir kırmızı kart gösterdi. Vitor, zamanlama hatası ile rakibinin bileğine bastı. Sözümüz yok. Doğru karar. Yalnız maç içerisinde, 3 Trabzonsporlu futbolcunun ayağına basılmasına rağmen, bırakın sarı kartı, aynı hakem, faul bile vermedi. Kardeşim; gördüğünüzü tabii ki çalacaksınız. Bizim itirazımız, çifte standarta. Dileğimiz, bizim maçlarda olduğu kadar, diğer maçlarda da cesur olmanız…