Süper Lig’in 7. haftasında, evinde Alanyaspor’u ağırlayan Trabzonspor, hem içerde ve dışarda şansının tutmadığı rakibini yenip şanssızlığına son vermek, hem de geçen haftadan sonra ikinci kez yakaladığı liderlik şansını değerlendirip lider olabilmek için maça mutlak galibiyet parolası ile başlarken, oyunun ilk bölümünde, istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. Savunmasının merkezini çok iyi kapatan Alanyaspor karşısında, ısrarla çok pas yapıp, ortadan hücum yapmak inadını ısrarla sürdüren Trabzonspor, bunda başarılı olamazken, 36. dakikada gerçekleşen bir kontra atakta, Diedhiou’nun golüne engel olamayınca, 1-0 mağlup duruma düştü. Bu dakikadan sonra, beraberlik için yüklenen ve oyunun kontrolünü eline alan Trabzonspor, aradığı gole, Cornelius’un 43. dakikada yaptığı kafa vuruşu ile ulaştı ve maçın ilk yarısı da, karşılıklı atılan birer gol ile sona erdi.

İkinci yarıya çok istekli başlayan ve maçı kazanmak için yapılması gereken her şeyi yapan Trabzonspor, yakaladığı pozisyonlarda, bir yandan günün başarılı ismi Alanyaspor kalecisi Serkan’a takılırken, bir yandan da Trabzonspor’un lider olma tehlikesini sezen Hakem Halis Özkahya’ya takıldı. 74. dakikada  evlere şenlik bir sarı kartla, Hüseyin’i ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında bırakan Halis Özkahya, geçtiğimiz Konyaspor maçında, Trabzonspor’un 10 kişi kaldıktan sonra yediği baskıyı hatırlamış olacak ki, bir umut “Trabzonspor’u 10 kişi bırakayım, başka türlü yenilmeyecekler.” diye düşünmüş olmalı sanırım. Halbuki, haksız yere 10 kişi kaldıktan sonra karakterli bir duruş gösteren Trabzonspor, hem rakibini, hem de hakemi ezmesine rağmen gole ulaşamadı ve maç 1-1 sona erdi.

Abdullah Hocam; Trabzonspor taraftarı, ilk yarı pas rekoru kıran ama bal yapmaz arı misali bir oyun değil, ikinci yarıdaki gibi, 10 kişi bile kalsa, rakibi ezen bir Trabzonspor’u izlemek istiyor. Lütfen…

İki sezon önce, Trabzonspor’un Gaziantep deplasmanında, Abdülkadir Ömür’ün son dakika attığı golü Var’da 4 dakika izledikten sonra iptal edip, Trabzonspor’un galibiyetini gasp eden ve o günden beri Trabzonspor maçına verilmeyen Halis Özkahya, ihtiyaç duyulmuş olacak ki, bu hafta bohçacılar tarafından bohçadan çıkartılıp Trabzon’a gönderilmiş. Trabzonspor yönetimi, ligin başından bu yana kendisi aleyhine ve şampiyonluktaki rakiplerinin lehine yapılan hataları gündeme getirip, bugünden gereğini yapmazsa, maalesef her yıl oynanan tiyatronun bir benzerini bu yıl da yaşayacağız. Zira, emekliliği gelen hakemlerin yaş sınırı yükseltilerek göreve devam ettirilmesi bunun ilk işaretiydi. Takım sahada görevini yapıyor, taraftar her zeminde desteğini veriyor, artık sıra yönetimde. Yönetim acilen bu konuya el atıp, hakem camiasında yıllardır nasırlaşmış oluşumun tasfiyesi için ortalığı ayağa kaldırmalıdır.

Sayın Başkanım; siz de mümkünse, Kulüpler Birliği başkanlığından acilen ayrılıp, takımınızı rahatça savunabilme pozisyonuna geri dönün. Sizin Kulüpler Birliği başkanlığına getirilmeniz bile planın bir parçası olabilir. Siz zaten en büyük kulübün başkanısınız…