Süper Lig’in 8. haftasında, deplasmanda Kayserispor ile karşılaşan Trabzonspor, daha önce eleştirdiğimiz maçların aksine, skoru erken bulabilmek için maça çok baskılı başlayarak, maçın ilk dakikalarından itibaren oyunun kontrolünü eline almayı başardı. Oyunun ilk bölümlerinden itibaren Kayserispor’u sahasından çıkarmayan Trabzonspor, çok istediği gole de, maçın 12. dakikasında ulaştı. Bu dakikada ceza sahasının dışarısında topla buluşan Bakasetas’ın sert şutunda top ağlara gidince, Trabzonspor 1-0 öne geçti. Golden sonra skoru arttırmak için pozisyon kovalayan takım, yine Trabzonspor’du. Cornelius’un 2 net pozisyonu, Nwakaeme’nin de 1 net pozisyonu değerlendiremediği bu bölümde, Cornelius ve Nwakaeme’nin birer topu da direkten döndü. Devre arasına 4-5 farkla gidilebilecek ve maçın erkenden bitirilebileceği bir maçta, maalesef ceza sahası içerisinde, 41. dakikada  yaşanan paylaşım hatası nedeni ile Emrah’ın golüne engel olunamayınca, skor 1-1 oldu ve maçın ilk yarısı da bu sonuçla sona erdi. Maçın ikinci yarısı ile birlikte yine galibiyet düşüncesi ile oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Trabzonspor, Abdülkadir Ömür’ün 55. dakikada oyuna dahil edilmesi ile, adeta başka bir formata büründü. Kayserispor defans oyuncusu Uğur’un, ceza sahası içerisinde el ile oynaması ve Var’ın da uyarısı ile kazanılan penaltıyı, 60. dakikada gole çeviren Bakasetas, kendisinin ve takımının 2. golünü atarak skoru 2-1 yaptı. Oyuna girdikten sonra, her zaman görmeye alıştığımız kanat yerine  on numara pozisyonuna geçen Abdülkadir Ömür, oynadığı futbol ile adeta hepimizi büyüledi. İşte, bizim de görmek istediğimiz Abdülkadir Ömür bu. Abdülkadir Ömür’ün çok az sayıda oyuncuda bulanan bu özel yeteneklerini bildiğimiz için, beklentilerimiz de tabii ki çok fazlaydı. Abdülkadir Ömür, bugün oynadığı oyunla, televizyondaki spor programlarında, hakkında “Neden Milli Takıma alındığını bilmiyoruz” diyenlere cevabını, onun bu özel yeteneklerini bilen ve böyle bir yıldızdan vazgeçilemeyeceği anlayışıyla Milli Takıma çağıranlara da selamını göndermiş oldu. Sanırım Abdullah Hocam da, Abdülkadir Ömür’ün bugün oynadığı oyundan sonra, bir daha onu kanatlara hapsedip, özgürlüğünü kısıtlamayacaktır.

Bugünden sonra takım kadrosu yapılırken, 10 numaraya ilk önce Ömür’ü yazın, kadroyu sonra oluşturun lütfen.

Maçın en ilginç pozisyonu ise, hakemin hava atışı sonrası topu alan ve orta sahadan yaptığı mükemmel bir vuruşla topu ağlara gönderen Hamsik’in, bu güzel golünün geçersiz sayılmasıydı. Hakem, bu pozisyonda kurallara uygun olarak, golü geçersiz saydı. Futbolda bir çok yeniliği hayata geçiren FIFA’nın, hala bu kuralı devam ettirmesi, mutlaka tartışılmalı. Hakem hava atışını yapmış ve oyun başlamış, daha ne kuralı… Sanırım hiç bir anlamı olmayan bu ucube kural, yakında değiştirilir.

Bugün, ligin başından bu yana en mükemmel Trabzonspor’u seyrettiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Her zaman görmek istediğimiz güzel bir oyun ile kazanılan 3 puan nedeniyle, başta teknik yönetim olmak üzere, tüm futbolcuları tebrik ediyorum.