Trabzonspor Abdullah Avcı ile daha derli toplu bir görüntü veriyor. Takım hala eksik ve kadro kalitesi yetersiz. Bunun sorumlusu ise Abdullah Avcı değil.

Karagümrük karşısında alınan galibiyetten ziyade takım disiplini önceki haftalara göre daha pozitif,  daha üretken ve daha derli toplu bir Trabzonspor izlemek,  bana göre daha önemliydi. Bu takımdan Nwakaeme ve Ekuban’ı aldığınızda kolay kolay kimseye karşı galip gelemez ama en azından önceki haftalara göre daha tepki verebilen ve daha iyi pas yapan bir takım gördüğümüzü söyleyebiliriz. Hemen her takımın cömertçe puanlar saçtığı, hiç bir takımın istenilen düzeyde olmadığı, Beşiktaş gibi çok kaliteli oyuncu gurubuna sahip olmayan bir takımın lider olduğu böylesine basit bir ligde Bordo mavililer,  halen daha yeterli değil. Yani bu sezon hedefe koşmak(Şampiyonluk) bana göre çok uzak ihtimal. Hatta mucize. Fakat birkaç hafta evveline kadar ligin sonlarında olan Trabzonspor’u düşündüğümüzde, bu takımın ilk 4 veya en kötü beş arasında yer alması mümkün. Elbette bu durum Trabzonspor taraftarı için asla kabul görecek bir durum değildir.  Elbette Trabzonspor camiası için tek başarı vardır, o da şampiyonluktur. Ancak bu hedefin çok çok uzağında olduğumuzu, bu kadro ile bu hedefe varmanın mucize olacağını ifade etmek isterim. Dedim ya, en azından her hafta boyun büktüren ve taraftarını utandıran Trabzonspor, belki bundan böyle rakiplere çok kolay teslim olmayan bir görüntü verip, biraz olsun duruş sergilemeyi becerir.

Abdullah Avcı hocanın, takımı İngiliz Newton sonrası belli bir aşamaya getirdiği kesin. Yani Avcı öncesi ve sonrası Trabzonspor’a baktığınızda, hem sonuç hem de sahadaki duruş bakımından bazı farklılıklar görmek mümkün. Ha bu takım şampiyon olmaya uzaksa, ki uzaktır. Bunun en az vebali hocanındır. Hatta hiç vebali yoktur. Çünkü bu kadroyu o kurmadı. Geçen yıl ki oturmuş kadroyu, o dağıtmadı. Bunca sıradan oyuncuyu, o aldırmadı! Sayın Avcı tabiri caizse, başkan ve arkadaşlarının ihanet edercesine yaptıkları yanlışları, elinden geldiğince tamir etmeye çabalıyor.

Şimdi devre arası nasıl transferler yapılacak? Bilmiyoruz. Açıkçası benim bu yönetime güvenim yok. Çünkü içinde art niyetli veya kendi çıkarına göre hareket edebilecek çok isim var. Ne yazık ki son 12 senedir bu böyle! O sebeple onların yapacakları transferlere açıkçası güven duymuyorum. Mesela Yunus Mallı gibi ve benzeri transfer yapacaklarsa, hiç ama hiç masrafa ve israfa gerek yok. Yok eğer işi Abdullah hocanın inisiyatifine bırakıp, bir seferliğine transfere burunlarını sokmazlarsa, isabetli iki orta saha ve bir santrafor ile Trabzonspor, böylesi kötü bir ligde şampiyonluk harici her dereceyi elde edebilir. Bana göre, bu denli kötü bir Trabzonspor’un; ligi ikinci, üçüncü veya dördüncü bitirmesi de önemli bir başarı sayılmalı.