Trabzonspor Molde arasında oynanan Avrupa müsabakası sonrasında, Bordo Mavi renklere gönül verenlerin kafalarının karıştığı görüldü. Kendi adıma konuşacak olursam, iyi pas yapıp sakin kalmayı başarabilen takımlara karşı takım savunması sorunu çözümlenebilirse Karadeniz fırtınası heyecan verecektir.

Trabzonspor için 'yeterli ve makul' bir teknik adam olarak yorumladığım Abdullah Avcı, kanaatime göre Molde maçında Peres'i sol bekte oynatarak takımı adeta eksik bıraktı. Ve daha önemlisi başarılı teknik adam oyuncu değişikliklerinde çok geç kalarak hata yaptı. Trabzonspor bence oyuna sağ arkada Peres ile başlayıp, ilk yarı sonunda da Berat-Abdülkadir değişikliğine gitmeliydi. Molde, her ne kadar üst düzey bir takım olmasa da, disiplinli bir ekol ile her daim dikkat çeken ve Trabzon'a hazır gelen bir takım olarak bana göre sürpriz sayılmayacak bir sonuç elde etti. Trabzonspor, özellikle hücum futbolu adına 'çok canlar yakacak' bir takım görüntüsü verdi. Buna karşın çok da basit goller yiyerek takım savunması adına zafiyet gösterdi. Yine bana göre yenilen gollerde 6 numara pozisyonunda yaşanan eksikliğin önemli rolü vardı. Mevcut kadroda, Trondsen, Abdülkadir gibi isimler bu sorunu kaldırabilecek pozisyonda ise, ki bu sorunun cevabı sayın Avcı'da saklı, o zaman sadece iyi bir santrafora ihtiyaç var. Yok eğer söylediğim isimler 6 numaradaki eksiği gideremeyecekse, bir santrafor ve 6 numara pozisyonlarına ihtiyaç kaçınılmaz. Berat şu anki görüntüsü ile koca bir sezonun hakkını zor verir.

Disiplinli ve istikrarlı bir Gervinho izlersek, iyi bir santrafor gelirse, iyi bir yönetim anlayışı şartı ile bu takım çok canlar yakar. Hatta siyaset ambargo koymazsa, şampiyonluğu son maça kadar kovalar. Dediğim iki üç basit olay gerçekleşirse umudumun fazla olduğunu net olarak söyleyebilirim.

Not: İyi bir yönetim şartından kastım, yönetimin teknik heyet ve futbolculara başta ekonomik sözlerini zamanında yerine getirmesi ve futbol takımı içindeki disiplin ve ahengin hem yönetim hem teknik heyet tarafından tavizsiz sağlanabilmesidir.