Trabzonspor, Ünal Hocanın çıkardığı ilk 11'de;  "Sanki nasıl olsa Basel’i yenemeyiz bari ligde sıkıntı yaşamayalım" diye düşündüren fakat alışılmışın dışında ideal ilk 11'inden 4 oyuncuyu rotasyona soktuğu maçta; oynamak istediği oyun sistemini oyuncularına aşıladığında sahada olan futbolcunun kim olduğunun fark etmeyeceğini ve sisteme sadık kalındığında makinenin çarklarının nasıl da düzgün çalıştığını göstererek bizi şaşırttı.
 

Günlerdir yapılan Basel yorumlarında; İsviçre ekibinin soldan çok iyi geldiklerini biliyorduk. Bu yüzden o bölgeye Joao Pereira yerine bir savunmacı koyduğunu düşünüyorum. Pereira gidiyordu fakat gelemiyordu. Son 8 maçta yediğimiz gollere bakın; en az %70'i hep Pereira'nın kanadından... Pereira'nın hucüm yönü ne kadar iyiyse savunma yönü o kadar kötü kısacası... Ünal Hoca hafif sakatlığı da olan Potekizliyi hem dinlendirmek hem de söz konusu mevkiye bir savunmacı alarak Basel'in planını bozmak istedi.


Hüseyin hücum yönü sıfır bir oyuncu bir de kafa toplarında çok zayıf... Onun için diğer anlamda iyi bir savunmacı diyebiliriz. Dün bunu gördük; bu maç temposunda-bu yoğun fikstürde Ünal Hoca'dan bu tarz devşirmeler görebiliriz. 
 

Öte yandan Obi Mikel, zaman zaman kalitesinden kesitler sundu bize... Takıma %100'ünü verdiğinde en efektif futbolcumuz olacağına eminim. 
 

Dün, Alexander Sörloth'un çıkarılması dışında Ünal Hoca'nın hamlelerini ve hamle zamanlarını beğendim. Ne olursa olsun Sörloth, 90 dakika kalmalıydı. 
 

Avdijaj bal yapmayan arı gibiydi, çok top eziyor. Maçın henüz 20. dakikasında Ünal Hoca kendisini uyardı ve basit oynadığında yani tek pas verdiğinde daha etkili oldu. 


Sturridge henüz hazır olmamasına rağmen bence çok iyi bir görüntü verdi. Majid Hosseini'den bahsetmeye gerek dahi duymuyorum. Trabzonspor'da; son 10 yılın en iyi stoper transferi ve ligimizin de açık ara en iyisi... Geriden oyun kurmamızda da çok etkili oldu.  Maç içinde; "Acaba Hüseyin ile yer mi değiştirseler?" dedirtecek kadar harikaydı. 
 

Parmak da kenarda oynadığında kopuk kopuk oynuyor 10 numara pozisyonunda denenebileceğini düşünsem de bence gittikçe iyi bir 8 numara oluyor ve attığı gol inanılmaz derecede iyiydi. Yusuf Yazıcı gibi sürekli şut denemeli. Önümüzdeki maçlarda uzaktan şut konusunda biraz daha inisiyatif alabilir. 
 

Trabzonspor bundan sonra form tutacak ve milli aradan sonra tamamen hazır olacak. Oyuncuları ile sistemine sadık kaldığı sürece biraz da şansın yardımı ile bu ligin tozunu atacak. 
 

Trabzonspor; oynadığı güzel futbolla taraflı tarafsız herkesin şampiyon adayı olacaktır.


Selam ve Saygılarımla...