Milletçe birlik ve beraberliğe aynı zamanda morale ihtiyacımız olan bu günlerde; milli takımımız gurubunu sekizinci maçlar sonunda lider tamamladı.
 

Şenol Güneş’in, süpriz bir 11 ile; "Savunmaya önem vereyim bulursam 1 gol belki kazanırım." diyerek çıktığı maçta, -Arnavutluk karşısında Burak Yılmaz ile Cenk Tosun’u birlikte oynatmıştı- galibiyeti getiren isim Cenk Tosun’u keserek, yerine; fizik gücü ve süratiyle ön plana çıkan Kenan Karaman’ı oyuna sürdü.


Arnavutluk maçında etkisiz kalan Hakan Çalhanoğlu’nun kulübeye çekilip Yusuf Yazıcı’nın oynatılması bekleniyorken İrfan can Kahveci’yi tercih ederek herhalde Yusuf Yazıcı’ya "Ben bile seni milli takımda oynatmıyorken sen bu futbolla kendi takımında nasıl oynayacaksın?" mesajı vermek istedi ve bunu futbol oynadığı ülkede vermesi işin ironik kısmıydı. 


Şenol Hoca; Kenan ile Ozan’ı kanatlarda görevlendirirken orta sahada Okay Yokuşlu, Mahmut Tekdemir ve İrfan Can Kahveci’yi oynattı.


Deschamp bu maçta kazanmak içim bütün kozlarını oynadı. Monaco’da çok formda olan yıldızı Ben Yedder’le sert savunmamızı aşmaya çalıştı. 

 

Matuidi ve Sissokko’yla hücumu geniş tutup Griezmann ve Coman gibi hareketli oyuncularla Türk milli takımını hata yapmaya zorladılar. Maçın büyük bölümünde bu yüzden çok baskı yedik ve çıkamadık. Tolisso çıkmaya çalıştığımızda attığımız topları keserek arkadan oyunu iyi organize etti. Varane ve Lenglet bizim yarı sahaya rahatlıkla geçecek ve orada pas yapacak kadar oyuna hakim oldular. 


Şenol hoca sanki oyuna 6 stoperle başlamış gibiydi. Okay, Mahmut, İrfan ve Ozan pas yaparak oyunda hakimiyeti kazanmak yerine sürekli topu uzaklaştırma gayretine düştüler. Oyunu daraltmada iyiydik ama tercih edilen orta saha ile oyunu açamadık. Bu yüzden çok baskı yedik ve pozisyonlar verdik. Bunda hafta içi ligde hatalı bir gol yiyen ve Uğurcan Çakır’ın artan formu ile forma almasını beklediğimiz maçta Mert Günok’un Harika kurtarışları Şenol hocanın oyuncusuna güvenmesinin karşılığıydı. 


Merih ve Çağlar milli takımda çok iyi bir ikili oldular neredeyse hatasız oynadılar. Merih kafa topuna çıkarken kollarını çok açıyor bu konuda biraz daha dikkatli olması lazım.


Şenol Güneş 2.yarıda Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'u oyuna alarak gol bulmak istediğini belirtti. Gününde olmayan Burak yüzünden gol gecikti. 


Şenol Güneş; set savunmasında kolay kolay gol yemeyeceğini gösterirken 76. dakikada grupta yediğimiz 3. gol olan gol de duran toptan geldi. Bu grupta akan oyunda gol yememiş olmak da inanılmaz bir taktik başarı. Bu gole; sadece 5 dakika sonra duran topla Fransa'yı yine boş geçmeyen Kaan Ayhan’ın muhteşem kafası ile bulduk.


Fransa risk aldıkça alanlar açıldı ancak üçüncü bölgeye topu taşıyacak oyuncular 11 de olmadığı için bu boşluklardan yararlanamadık ama maçı kaybetmeyerek liderliği korumasını da bildik.


Eskiden, "Giyinmeyi bilmiyor, saçını taramıyor." diye eleştirilen Şenol Güneş’in Arnavutluk maçından sonra olay olan "gravatı" yerine; A Milli Takım'ın bundan önceki eleme gruplarında bırakın 2. olmayı 3. bile olamıyorken akılcı bir oyun ve kadro seçimi ile dünya şampiyonunun önünde lider olmasını konuşmalıyız.


Selam ve saygılarımla.