Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün Türk futbolundan alacağı olduğunu belirterek, hesabı bu yıl görmek istediklerini söyledi.

Genç iş insanı Ertuğrul Doğan, iş hayatının yanı sıra Trabzonspor 'da da önemli görevler üstleniyor. Doğan, yeni dönem hedeflerini, projelerini ve hayallerini TSYD Trabzon Dergisi'ne anlattı.

Aileden kaynaklı Trabzonsporlu olduğunu aktaran Doğan, çocukluğundan bu yana Trabzonspor ile büyüdüğünü dile getirdi. Doğan, "Trabzonspor’la bizim buluşmamız temelden, ailemizden kaynaklı. Dayılarım (Bülent, Coşkun ve Güngör Şahinkaya) Trabzonspor’da futbol oynadı, yöneticilik yaptı. Haliyle ailenin içerisinde, çok erken yaşlarda Trabzonspor ile tanıştım. Trabzonspor’un soyunma odasında büyüdüm diyebilirim. Apartmanda Trabzonspor’dan başka konuşulan bir şey olmazdı sanki. En son Güngör dayımla yaşanan şampiyonluğu hatırlıyoruz hayal olarak. Bu takımla yatıp bu takımla kalktık, onunla mutlu olduk, üzüldük, hayaller kurduk hep. Bu yaşa geldik, bu durum hiç değişmedi" dedi.

"Her türlü gelişmeye hazırız"

Trabzonspor taraftarının şampiyonluk hasreti çektiğine vurgu yapan Doğan, "Bunlardan ders çıkartarak inşallah bu sene taraftarımızın da yıllardır istediği şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. 2010-11’de kazandık ama kupayı alamadık. Bu sefer kupayla taçlandırmak istiyoruz. Tüm çabamız, çalışmamız bu yönde. Kendimizi her türlü gelişmeye göre hazırladık, ona göre de kadromuzu oluşturduk. Devre arasında da takımı güçlendiriyoruz. Hocamızın her istediği oyuncuyu alacağız. İnşallah camiamızla, taraftarımız ve basınımızla bütünleşerek bu hedefe ulaşacağız. Bizim insanımızın yapısı gereği zaten çok coşkulu ama dengeyi bozmamaya dikkat etmeleri gerekiyor. Tek tek, maç maç bakıp işin sonunu görmemiz lazım. Daha önce Trabzonspor şampiyonluğa giderken birçok kez çok sıkıntılar yaşadık. Biz de başkanımızla bunları detaylıca inceledik, üzerinde çok ciddi çalıştık. Ne oldu, ne bitti, ne gibi yanlışlıklar oldu, tekrarlamamamız gerekir. O yüzden çok dengeli ve kelimeleri de tek tek seçerek konuşuyorum. Çok fazla röportaj vermememizin ana nedeni de bununla alakalı. Sizlerin de bizleri anlayışla karşılamanızı bekliyorum. Çünkü bizim de aklımızdaki tek şey o; yani şehrin konsantrasyonunu fazlaca artıracak veya kaybettirecek herhangi bir şeye sebebiyet vermemek" ifadelerini kullandı.