Futbol yorumcusu ve yazarı Erman Özgür, Trabzonspor’un Boluspor’u mağlup ettiği kupa maçını değerlendirdi. Fanatik’teki köşe yazısında “Sınavı geçen yok gibi” ifadelerini kullanan Özgür’ün değerlendirmeleri şöyle:

“Trabzonspor'un neredeyse tamamı rotasyonlu kadrosu maçın ilk yarısında vasatı aşamadı. Boluspor özellikle ilk 10 dakika içinde Trabzonspor kalesinde cirit attı. Bregu ile gole de yaklaşmasına rağmen şansı yanında değildi. Trabzonspor'un az süre alan ve ilk kez bir arada oynayan hücum hattı da hem kişisel olarak hem de organize olma konusunda beklentilerin altındaydı.

Sadece Yunus Mallı ile gelen pozisyonda Selmani iyi bir kurtarış yaprak takımı adına skoru dengede tutmayı başardı. İlk yarıdaki kötü oyundan rahatsız olan Abdullah Avcı devre arasında hamleleri yaptı. Bakasetas ve Bruno Peres'in oyuna girişi ile Serkan Asan'ı da öne atan Abdullah hoca bu değişikliklerin karşılığını çabuk aldı. Serkan'ın getirdiği, Bakasetas'ın hazırladığı ve Koita'nın bitirdiği pozisyonda gol geldi. Devamında Dorukhan'ın da oyuna girmesiyle takımın hem direnci hem de kalitesi arttı.

Koita ve Bakasetas ile denemeler karşılığını bulmasa da işin savunma kısmındaki hatasız oyun atılan golün tura yetmesini sağladı. Sonuçta Trabzonspor için zorluk derecesi yüksek olamayan ancak rotasyonda hangi oyuncuların hazır kalabildiğini görebilmek adına iyi bir fırsattı. Ancak sınavı geçebilen oyuncu yok gibiydi.”