SAYIŞTAY RAPORU’NUN SONUÇ KISMI OKUNDU

Mecliste gündem dışı olarak Ortahisar Belediyesi’nin 2020 yılına yönelik olarak Sayıştay Denetim Raporu’nun sonuç kısmı okundu. Sayıştay’ın raporunun sonuç kısmında şu ifadelere yer verildi: “Ortahisar Belediyesi’nin 2020 yılına yönelik olarak yukarıda belirtilen ve kamu idaresi tarafından sunulan geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.”

DENETİM KOMİSYONU’NA ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Meclis toplantısında gündem maddesi olarak Denetim Komisyonu’na üye seçimiyle ilgili madde görüşüldü. Başkan Genç, Denetim Komisyonu’nun demokratik yapıda olması için muhalefet partilerinin de üyesi olması gerektiğini ifade ederek, bundan dolayı komisyonun 5 üyeden oluşması gerektiğini dile getirdi. Yapılan teklif gereği Denetim Komisyonu’nun 5 üyeden oluşmasıyla ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi. Üye seçimiyle ilgili madde de yürürlükteki mevzuat gereği yapılan gizli oylamayla gerçekleştirildi. Mevcut Denetim Komisyonu üyeleri; Tahsin Bayrak, Hasan Yılmaz, Hayati Yavuz, Oktay Söğüt ve Ümit Akbaytürk tekrar denetim komisyonu üyesi olarak seçildi.

Meclis oturumunda, 2022 yılı meclis tatil ayının belirlenmesiyle ilgili gündem maddesi görüşüldü ve ağustos ayı oybirliğiyle meclis tatil ayı olarak belirlendi. Oturumda meclis üyelerine Trabzonspor kaşkolü hediye edildi.