Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunun 23.haftasında, deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Trabzonspor, ilk yarısında zorlandığı ve 1-0 mağlup duruma düştüğü maçı, ikinci yarıda attığı 2 gol ile 2-1 kazanarak, şampiyonluk mücadelesinde keskin bir virajı daha dönmüş oldu.

Maça, kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında oldukça tutuk başlayan Trabzonspor, Berat’ın formsuzluğu nedeniyle, orta sahada çok yüksek top kaybı ile oynamak zorunda kalırken, istediği oyunu bir türlü ortaya koyamadı. 31. dakikada, Trabzonspor ceza sahası içerisinde, Denswill’in neden olduğu penaltı atışını Cicaldau’nun gole çevirmesiyle 1-0 mağlup duruma düşen Trabzonspor, sonraki dakikalarda beraberliği sağlayacak  pozisyonları bulamayınca, devre arasına da aynı sonuçla girmek zorunda kaldı. Maçın ikinci yarısına Berat ve sarı kartlı Denswill yerine, Siopis ve Ahmetcan değişikliği ile başlayan Abdullah Avcı, yaptığı bu değişikliklerle de oyuna damgasını vurmuş oldu. Siopis’in orta sahaya kattığı dinamizm ve Ahmetcan’ın sanki “Kaan Ayhan için o kadar para vermeye gerek yok, ben buradayım” dercesine ortaya koyduğu mükemmel mücadele ile ikinci yarı tamamen oyunun kontrolünü eline alan Trabzonspor, aradığı gole de 84. dakikada, geçen hafta Giresunspor maçının son dakikasında penaltı kaçıran ve büyük moral bozukluğu içerisinde olan Bakasetas ile ulaştı. Bu dakikada Bakasetas, geçen hafta son dakikada kaçırdığı penaltının acısını çıkartırcasına, 123 km. hızla vurduğu top ağlarla buluşunca, takımını da eşitliğe taşımış oldu. Eşitliği yakaladıktan sonra da galibiyet için daha istekli olan ve gol arayan Trabzonspor, maçın uzatma dakikaları oynanırken, aradığı gole Taylan’ın büyük hatası sonucu ulaştı. Bu pozisyonda topu önünde bulan Visca, mükemmel bir vuruş ile topu ağlara gönderirken, Trabzonspor’un galibiyetini de ilan etmiş oldu. Taylan’ın 2 maçlık cezasının Tahkim Kurulu tarafından 1 maça indirilmesine ve bu maçta oynamasına çok sevinmiştim, tahminimde yanılmadığımı da söylemeliyim.

Penaltı pozisyonunda doğru karar veren maçın hakemi, maalesef bütün ikili mücadelelerde takdir haklarını, devamlı ev sahibi takımdan yana kullandı. Trabzonspor’a 4 sarı kart çıkarken, Galatasaray’da sadece Marcao’ya, o da 5. sarı kartlık hareketinden sonra sarı kart çıkarmak zorunda kaldı.

Trabzonspor bu galibiyet ile, şampiyonluk yolunda çok büyük bir engeli daha aşıp moral bulurken, rakibini de iyice ateşin içine atmış oldu. Trabzonspor bu galibiyetle birlikte, en yakın rakibi Konyaspor ile arasındaki 9 puanlık  farkı korurken, ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye 17, Beşiktaş’a 18 ve Galatasaray’a da 27 puan fark yapmış oldu.

23 Ocak 1975 tarihinde kazandığımız ve müzemizdeki en anlamlı kupalardan biri olan Kıbrıs Barış Kupası’nın yıldönümünün ve Sayın Abdullah Avcı’nın, Trabzonspor’un başında bugün 61. maçına çıkmasının aynı güne tesadüf etmesi, bugün alınan  bu galibiyeti daha da anlamlı kılmıştır. Bu anlamlı galibiyette payı olan, başta günün başarılı ismi Uğurcan olmak üzere, tüm futbolcuları ve teknik yönetimi en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Son sözüm Abdullah Hoca’ya; Hocam, böylesine zor bir maçta, belki de yabancı sınırlaması yüzünden, aslında sol stoper olan Ahmetcan’a sağ stoperde görev verirken gösterdiğin cesareti, bundan sonra da göster. Trabzonspor’un sokağa atacak parası yok ama alt yapısında güvenilecek böyle cevherleri var. Böylesine zorlu bir maçta ve alışık olmadığı bir pozisyonda, yılların tecrübeli stoperleri gibi bir oyun sergileyen Ahmetcan, bence her maç oynar.