Tansel Kolcu yazdı.

Geçen hafta, deplasmanda aldığı ağır yenilginin bir nebze olsun puan olarak telafisini yapmak ve taraftarlarına kendisini affettirmek amacıyla ,sahasında Başakşehir ile karşılaşan Trabzonspor, oyunun bütününde beklenen  performansı sergileyemese de, 21. dakikada Bakasetas’ın attığı gol ile rakibini 1-0 yenip, sahadan 3 puan ile ayrılmanın yanında, ligin ilk yarısını galibiyet ile kapatmanın moralini de kazanmış oldu.

Bugün oyuna başlarken Hamsik’i kadroda düşünmeyen Abdullah Hoca’nın, ikinci yarının son bölümlerinde oyundan düşen orta saha oyuncularının değişikliklerinde, oyun Hamsik’i adeta  çağırırken, yine Hamsik’in tercih etmemesi ise oldukça dikkat çekiciydi!

Deplasmanda oynayıp toplam 9 gol yediği Karagümrük ve Alanyaspor maçlarında %65 topla oynama üstünlüğüne rağmen mağlup olan Trabzonspor, bugün %40 topla oynama istatistiği ile maçı kazanmasını bildi. Demek ki, topa sahip olmak, maçın kazanılması için kesin bir kriter değilmiş! Trabzonspor, Karagümrük ve Alanyaspor’un kendisine bıraktığı topu, bugün Başakşehir’e devrederek maçtan galip ayrılmayı başarmış oldu. Trabzonspor, bundan sonraki maçlarda da, tabii ki rakibe göre oyun belirlemeli ama asla Karagümrük ve Alanyaspor maçlarındaki gibi macera aramamalı!

Alanyaspor maçından sonra yaptığı açıklamalar ile istifa sinyali veren, taraftarların ve yönetimin verdiği büyük destek sonucu tekrar yeni bir başlangıç yapan Abdullah Hoca için en büyük dileğimiz, bugüne kadar ortaya koyduğu başarılarını devam ettirmesidir. Şampiyon kadroyu koruyamayıp, yapılan yanlış transfer tercihleri ile oyun ve sonuç olarak  beklentilerin uzağında kalınması, sanırım Abdullah Hoca’yı da çok etkilemiş olacak ki, istifayı bile düşünecek noktaya gelmiş.  Bugün, futbolcuların ortaya koyduğu kazanma azmi ve taraftarların müthiş desteği, adeta Abdullah Hoca’ya, “Mücadeleye Devam” beyanı gibiydi…

Bugün Başakşehir oyuncularının ve hocalarının sahadaki hırsını görünce, nedense, ligin 14. haftasında sahalarında oynadıkları Galatasaray maçını hatırladım! Sahalarında yaşadıkları 7-0’lık ağır mağlubiyeti de kabul etmeyip, keşke biraz hırs ve mücadele gösterebilselerdi. Umarım tüm takımlar, bize karşı aynı hırsla oynamaya devam ederler, zira bu şekilde kazanılan başarı, bizim için daha değerli…