Trabzonspor Antalyaspor maçından sonra şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Spor yazarı Metin Tekin değerlendirmelerde bulundu ve şunları söyledi:

"Bu mesleğin en büyük tatminidir şampiyonluk. Bu derece futbolla yatıp kalkan bir camianın uzun süredir şampiyon olamaması yoğun hislere sebep oldu."

"Son maçın bir büyüsü vardır, herkes bu şampiyonluğu düşündüğünde Uğurcan'ın kurtardığı penaltıyı anımsayacak."

"Abdullah Avcı'nın Başakşehir ile yaptığı işler çok başarılıydı zaten onun adına çok mutluyum. Trabzonspor'a giderken bana 'Yarışabileceğimi göstermeliyim' demişti."

"Sadece kupa kazanmak 'winnerlık' değildir. Başakşehir ile 3 yıl şampiyonluğa oynamak da Genç Milli Takım ile Dünya 3.'sü olmak da 'winnerlık' olarak gösterilebilir."

"Abdullah Avcı'nın en büyük hamlesi, oyuncuları ikna edebilmesiydi bence. Oyuncular hem oyuna hem de hocaya sonuna kadar inandılar ve bir an bile şüpheye düşmediler."

"Bazı teknik adamlar çok iyi kadrolar sayesinde şampiyon olur. Abdullah Avcı, Trabzonspor ile şampiyon olan değil Trabzonspor'u şampiyon yapan teknik adamdır."

"9-10 aylık sürecin ardından şampiyon olduğunuz anda hissettiğiniz ilk şey coşku değil huzur oluyor. Abdullah Hoca büyük bir rahatlama yaşıyordur."

"Türkiye'de maç önü, maç sonu analizleri yapan ilk teknik adam Abdullah Avcı olmuştur. Ülkenin genelinden başka bir şeyi savunan bir teknik adamın kazandığı başarıya da dikkat çekmek gerekir."