61TrabzonHaber-

Spor Toto Süper Lig 2021-22 Ahmet Çalık Sezonu'nu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, 2022-2023 sezonunun hazırlıklarına başladı. Bordo-Mavili ekip bu kapsamda transferlere yönelik ilk girişimleri yaptı. Teknik Direktör Abdullah Avcı, takviye listesini yönetime sundu. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve kurmayları da bu listeyi eksiksiz yerine getirebilmek için şimdiden harekete geçti.

Trabzonspor'un transfer listesinde en az 6 mevkiden yerli ve yabancı adayların olduğu aktarıldı. Seneye değişecek yabancı kontenjanını hesaba katan Fırtına; hücum, orta saha ve savunma için yerli alternatifler üzerine duruyor.

Cenk Tosun gündeme geldi!

Trabzonspor, Premier Lig ekibi Everton'daki sözleşmesi sona eren Cenk Tosun'u iddiaya göre gündemine aldı. Bordo-Mavili ekip, 30 yaşındaki golcünün durumunu sorguladı. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın Cenk Tosun'u kadroda görmeyi çok istediği belirtildi.

Cenk Tosun, Everton'a veda etti!

Sakatlıkları ve hoca değişimi nedeniyle Everton'da istikrar yakalayamayan Cenk Tosun, sözleşmesinin sona ermesiyle İngiliz ekibine veda etti.

Abdullah Avcı, Cenk Tosun

Cenk, yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Everton ailesi, burada hayatım boyunca unutamayacağım dört buçuk yıl geçirdim. İnişlerimiz ve çıkışlarımız oldu bu sürede ve artık vedalaşma zamanı geldi. Beraber çalıştığım hocalarıma, takım arkadaşlarıma, personelimize, yönetimimize, başkanımıza ve tabii ki desteklerini hiç esirgemeyen taraftarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duydum ve hayatım boyunca da duymaya devam edeceğim. Everton'ın her zaman kalbimde bir yeri olacak. Bu kulüp inanıyorum ki en kısa sürede potansiyeline ulaşıp çok güzel günler görecek ve ben de o gün geldiğinde bir taraftar olarak sizlerle birlikte bu mutluluğu paylaşacağım. Kendinize iyi bakın.

İngiltere'de şans bulamadı!

Bu sezon Everton formasıyla çıktığı 3 karşılaşmada herhangi bir skor katkısı sağlayamayan Cenk Tosun sadece 11 dakika mücadele şansı buldu. Tosun, Everton kariyeri boyunca 61 maçta oynadı; 11 gol ve 6 asist kaydetti. 

Değeri dibe vurdu!

2017-2018 sezonunun devre arasında Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun'un piyasa değeri 23 milyon euro seviyesindeydi. Everton'da geçirdiği her gün değeri düşen 30 yaşındaki forvete şu an 2.5 milyon euro paha biçiliyor.