Bir benzeri, Orta Asya'da yaşayan Türkler tarafından da kullanılan Keşan bezi, Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde, yaklaşık 500 yıldır el yapımı tezgahlarda üretilmekte ve bu kumaştan üretilen çeşitli ürünler, halen, Karadenizli  kadınlar tarafından günlük yaşamda kullanılmaktadır. Ayrıca, bu coğrafyaya özgü olması nedeni ile, turistler tarafından da çok büyük rağbet gören Keşan bezi, Karadeniz insanının geleneklerine ve değerlerine verdiği önemin,  yüzyıllar geçse de kaybolmadığının göstergesidir. Karadeniz insanının, her türlü güçlüğe, zorlu  coğrafi  alan ve iklime karşı verdiği yaşam  mücadelesinin, belki de dışa vurumudur Keşan bezi. Her türlü zorluğa rağmen, Karadeniz insanının hayata renkli ve estetik bakışıdır belki de Keşan bezi. Belki de, tüm bu zorlukların yoğurduğu ve karakterini yansıttığı, Trabzonspor'a yaşatılan  haksızlıklara karşı, formasına nakış nakış işlenen bir başkaldırıdır Keşan bezi...

Trabzonspor'un, 2019-2020 Cemil Usta Sezonu için hazırladığı formaların üçüncüsünde  Keşan motiflerini kullanması, Trabzonspor'un geleceğine olan umutlarımı daha da yeşerttiğini söylemeliyim. Kuruluşundan itibaren, kendi alt yapısından oyuncuların çoğunlukta olduğu kadrolarla şampiyonluklar yakalayan ve kendine özgü bir ekol yaratan Trabzonspor, endüstrileşen günümüz futbolunun çarklarına direnemediği zamanlarda, maalesef, sportif yönden başarısızlıklar yaşamış ve kulüp ekonomisi çok büyük yaralar almıştır. Geçen yıl, kulübün ekonomisinin iyi olmaması ve transfer yasağı nedeniyle alt yapı oyuncularına verilen şans ve bu oyuncuların da verilen şansı iyi kullanıp başarılı olması, Trabzonspor için, kendi yarattığı ve daha sonra uzaklaştığı ekole dönüş için büyük bir fırsat olmuş ve bu öze dönüş, bu sezon formaya işlenen keşan motifi ile adeta ilan edilmiştir.

Öncelikle, Trabzonspor formasında bu motifleri kullanmayı düşünen ve buna onay veren yöneticileri içtenlikle tebrik ediyorum. Ayrıca, formanın tanıtım filmini hazırlayan Trabzonspor Medya birimi, milyon eurolar harcansa bile yapılamayacak Trabzon ve Trabzonspor'un  tanıtımını, 2 dakikalık bir filme sığdırıp, dünyada gündem olma başarısını gösterdiler. Kendilerini içtenlikle kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bu arada, bundan önceki yönetimler tarafından Trabzonspor'un  milyon euroları  gereksiz transferlere harcanırken sesini çıkarmayıp, medya biriminin aldığı maaşları ağızlarına sakız edenler, sanırım biraz olsun utanmışlardır. 2 dakikalık bir filmin, Trabzon'a ve Trabzonspor'a maddi manevi kazandırdıklarına paha biçilemez.