Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nın ilk maçında, evinde 2-1 yenip avantaj sağladığı Fenerbahçe'yi, rövanş maçında da, deplasmanda  3-1 yenerek, hem Ziraat Türkiye Kupasında finale adını yazdırmış,  hem de uzun yıllardır evinde yenemediği rakibini, güzel bir oyun ve net bir skorla yenmeyi başarmış oldu. Aynı zamanda, rakibi ile karşılaştığı son dokuz maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik elde ederek, rakibine karşı, önümüzdeki maçları da etkileyebilecek derecede, psikolojik üstünlüğü ele geçirmiş oldu.

            Maça oldukça istekli  başlayan ve maçın 6. dakikasında Sörloth'un golü ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, bu golden sonra biraz rahatlamış olacak ki, orta sahada kontrolü rakibine bıraktı. Buna rağmen, gol pozisyonları bulan ve 2 penaltısı verilmeyen Trabzonspor, 42. dakikada, Deniz'in golüne engel olamayınca, skor 1-1 oldu ve ilk yarı da bu sonuçla sona erdi. Maçın ikinci yarısında da oyunda hakim görünen Fenerbahçe ama pozisyonları bulan Trabzonspor olunca, skor da haliyle Trabzospor'un lehine gelişti.  83. dakikada, Ekuban'ın orta sahadan sökerek getirip boş  pozisyonda Sörloth'a uzattığı topta, Sörloth'a sadece topa dokunmak kaldı ve bu gol ile Trabzonspor 2-1 öne geçerken, aynı zamanda turu da garantilemiş oluyordu. Novak ise, uzatma dakikalarında attığı mükemmel gol ile adeta “ Bu oyuna bu skor yakışır” diyerek noktayı koydu ve skoru 3-1 olarak ilan etti. Adını finale yazdıran Trabzonspor'da, teknik yönetim ve futbolcuları, bu güzel oyun, güzel sonuç ve finale adlarını yazdırdıkları için içtenlikle kutlar, ligde şampiyonluk ve Ziraat Türkiye Kupası finalinde başarılar dilerim.

 

                                                                       ******

 

            Her zamanki gibi bu maçta da, Cüneyt Hoca bizi yanıltmadı. İlk yarıda, gözünün önünde Sörloth'a yapılan penaltı  pozisyonunda oyunu devam ettiren Cüneyt Çakır, ikinci yarıda müdahale bile olmayan iki pozisyonda, Trabzonspor ceza sahası önünde, Fenerbahçe lehine serbest vuruş yaratmayı yine başardı.

Cüneyt Çakır, oyunun genelinde takdir haklarını ev sahibi ekipten yana kullanırken, Var Hakemi Suat Arslanboğa ise, Trabzonspor'un iki penaltı pozisyonunda müdahale etmeyerek, sanırım daha önce feshedilip yenilenen  sözleşmesini nasıl koruyabileceğini düşünüyordu...

Trabzonspor, her sezon olduğu gibi bu sezon da, aleyhine yaşanan hakem facialarından ders çıkarmış olacak ki, artık her maç iki galibiyet alıyor... Biri rakibe, biri hakemlere karşı...