Süper Lig’in 18. haftasında, deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşan Trabzonspor, oyunun başlaması ile birlikte, rakip yarı alanda kurduğu baskı sonucu, 12. dakikada kazandığı penaltıyı Ekuban ile gole çeviremezken, 25. dakikada ceza sahasına ilk defa gelen Antalya atağında, bu sefer de gole engel olamadı ve Amilton’un attığı bu gol ile Antalyaspor 1-0 öne geçti. Mağlup duruma düştükten sonra da rakip alanda baskı kuran ama bir türlü pozisyon yaratamayan Trabzonspor, Ersan’ın 30. dakikada gördüğü ikinci sarı kart sonucu oyun dışı kalması ile baskıyı daha da arttırmasına rağmen, bu baskılar pozisyona dönüşmeyince, ilk yarı 1-0 Antalyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya da baskılı başlayan ve bu yarıda pozisyonlar da bulan Trabzonspor, bunları kolayca harcarken,  aradığı gole ancak maçın 6. uzatma dakikasında ulaşabildi. Bu dakikada, Nwakaeme’nin ortasını düzgün bir kafa vuruşu ile tamamlayan Afobe, attığı bu gol ile takımını beraberliğe taşırken, maalesef, galibiyet için gerekli süre de sona ermiş oldu ve maç 1-1 sona ererken, Trabzonspor rahatlıkla kazanabileceği bir maçta 2 puan kaybetmiş oldu. Rakip 30. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen, kaybedilen  bu çok önemli 2 puanın sorumlularını şöyle sıralayabiliriz.

Yönetim; Her transfer döneminde olduğu gibi, transfer planlamasını daha önceden yapamadığı için, gerekli transferleri, hem de 10 günlük bir dönem olmasına rağmen yine yetiştirememesi ve sezon öncesi yaptığı yanlış transferleri  takımdan göndermekte yaşadığı zorluk nedeniyle bütçede gerekli boşluğu yaratamaması.

Futbolcular; Serkan çok iyi niyetli ama şu an Trabzonspor formasını giyebilecek seviyede değil. Belki ilerde çok iyi olacak ama ısrarla oynatılması Serkan’a da zarar veriyor. Trabzonspor’un öncelikli transfer mevkisi, bence sağ bek olmalı ve Serkan da, kiralık olarak tecrübe kazanacağı bir takıma gönderilmeli ki Trabzonspor’un yarınlarında olabilsin. İlk geldiği yıl, yönetim tarafından gol ve asist karşılığı ekstra prim vaadi alan Nwakaeme, oynadığı oyun, attığı goller ve yaptığı asistler ile hepimizin gönlünde yer edinmişti. Garanti ücretinde yapılan iyileştirme yaramamış olacak ki, bu yıl, eski Nwakaeme’yi arar olduk. Hiç bir takım bu kadar top kaybı ile oynayan bir futbolcuyu taşıyamaz. Ya dinlendirilmeli, ya da ilk yıl olduğu gibi gol ve asist karşılığı prim verilmeli. Bu haliyle, takım maalesef bir kişi eksik oynamakta.

Teknik Yönetim; Maçın başından itibaren rakip alanda baskı kurulmasına rağmen, ısrarla çok pas yapıp, rakibi merkezden hataya zorlama ısrarı ve kenarları kullanmama inadı. İkinci yarının  sonlarına doğru Yusuf’un oyuna girmesiyle sağ kanadın kullanılması sonucu oluşan pozisyonlar ama bu arada gereksiz eriyen dakikalar. Bir süredir yaşadıkları  formsuzluklarına  rağmen Nwakaeme ve Serkan  ısrarı.

Yüzde 75 topla oynama yüzdesi ama sonuçta kaybedilen 2 puan. Mourinho’nun dediği gibi, isterseniz topu eve götürün ama pozisyon yaratamadıktan sonra sonuç; “Boşa Kürek Çekmek”