Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Ahmet Yaşar Hocaefendi Öğrenci Yurdu’ öğrencileriyle birlikte iftarını açtı. Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ile birlikte iftar saatlerinde yurda gelen Başkan Genç, bir süre öğrencilerle birlikte sohbet etti. 

“ÜNİVERSİTELERİMİZ DÜNYAYA AÇILAN KAPIMIZ”

Öğrencilere hangi bölümde okudukları, nereli oldukları ve Trabzon’da yaşamaktan memnun olup olmadıklarıyla ilgili sohbet eden Başkan Genç, “Trabzon’da iki tane devlet, bir tane de özel olmak üzere üç üniversite var. Üniversitelerimizin her biriyle gurur duyuyoruz. Üniversitelerimiz bizim dünyaya açılan kapımız. Yurt dışından da çok sayıda öğrenci üniversitelerimizde eğitim alıyor. Bir nevi üniversitelerimiz yurt dışıyla bir köprü görevi görüyor. Türki cumhuriyetlerden, Afrika’dan, İran’dan ve Arap ülkelerinden gelen yüzlerce öğrenci şehrimizde eğitim görüyor. Burada eğitim alan öğrenciler ilerde hem yurt içinde hem yurt dışında şehrimiz için birer kültür elçisi görevi yürütecek. O nedenle öğrencilerimizin şehrimizle ilgili hissiyatını ve algısını oldukça çok önemsiyoruz. Buradan memnun ve mutlu bir şekilde ayrılmanız bizim en önemli arzumuz.” diye konuştu. 

“GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Özel Avrasya Üniversitesi’nin Trabzon’da eğitimin çıtasını her yıl daha yukarılara taşıdığını dile getiren Başkan Genç, “Bugüne kadar öğrenci kardeşlerimize maddi ve manevi olarak hep destek olduk. Hem bilimsel çalışmalar konusunda, hem sosyal ve kültürel etkinlikler hem de istihdam fuarları başta olmak üzere birçok konuda belediyemize gelen hiçbir talebi geri çevirmedik. Daha önce Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kantinin de çorba standı kurduk. Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizi her anlamda desteklemek bizim görevimiz ve sorumluluğumuz. Şu anda KTÜ mühendislik fakülteleri öğrencilerinden oluşan bir Roket Takımımız var. Adını Ortahisar Roket Takımı koyduk… Bu sene düzenlenecek olan TEKNOFEST için bir hayli iddialılar. Dikey iniş konusunda bir ilki deneyecekler. İnşallah, burada güzel bir netice elde ederler. Biz de finansal anlamda kendilerine destek oluyoruz. Yurt dışı ve yurt içi yarışmalara katılmaları için destek veriyoruz. Gençlerimizin idealist olması, üretken olması bilimsel ve teknolojik çalışmalara ilgi duymaları en önemlisi de kendilerine güven duymaları bizleri de son derece gururlandırıyor. Bundan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz.” dedi. 

“BURADA YAŞAMAK GÜZEL”

Öğrencilere Trabzon’da yaşamaktan memnun olup olmadıklarıyla ilgili sorular yönelten Başkan Genç’e öğrenciler, “Ailemizden uzak kalsak da burada yaşamak güzel… Şehre alıştıktan sonra hiçbir sorun kalmıyor. Trabzonlular çok sıcak ve samimi insanlar. Çok kolay dostluk ve arkadaşlık kuruyorsunuz. Hemen kaynaşıyorsunuz. Ellerinden geldiği kadar öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Üniversite kampüsümüz de çok güzel…” dedi.