Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, basına açıklamalarda bulundu.

Aydoğdu; "Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sürecinde 2021 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktıklarını, ekonomik anlamda ülkemizin kalkınmasına destek sağlamak adına TKDK'nın faaliyette bulunduğu 42 ilde çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini, Türkiye olarak bu süreci en az hasarla atlatmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirtti.

Aydoğdu 2021 yılında Trabzon'da yatırım tutarı yaklaşık 78 Milyon TL olan projelerde, girişimcilere yaklaşık 57 Milyon TL hibe desteğinde bulunduklarını belirtti.

Aydoğdu 2022 yılı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, 2022 yılı içerisinde tüm sektörlerden çağrı ilanına çıkarak girişimcilere tüm güçleriyle destek olmaya devam edeceklerini söyledi. 

Aydoğdu ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak en geç 2022 yılı Şubat ayının ilk haftası içinde Onbirinci Başvuru Çağrı İlanına çıkacaklarını belirtti. Çağrı kapsamında desteklenecek sektörler;

Süs Bitkileri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Mantar ve Misel, Fide ve Fidan, Çiçek Soğanı

Arıcılık ve Arı Ürünleri

Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler

Kırsal Turizm ve Rekreasyonel Faaliyetler

Su Ürünleri Yetiştiriciliği

Makine Parkları

Yenilenebilir Enerji Tesisleri olacaktır dedi.

Aydoğdu; Trabzon’da bugüne kadar tamamlanan işletmelerimizde 1995 kişi istihdam edilmiş olup, tüm yatırımlarımız tamamlandığında istihdam sayısı yaklaşık 2450 kişi olacaktır. İlimizin ve  bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanlarımıza yeni iş kapıları açacak bu faaliyetleri desteklemekten mutluluk duyuyoruz’’ şeklinde konuştu.