Geçtiğimiz çarşamba günü, Ziraat Türkiye Kupasında evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a penaltılarla elenen Trabzonspor’da, maç sonrası yapılan eleştirilerin odağında başkan ve yönetim kurulu vardı. Geçen sene, bilemediğimiz ama tahmin ettiğimiz nedenlerle şampiyonluğu kıl payı kaçıran ve Ziraat Türkiye Kupasını kazanma başarısını gösteren takımın 3 ay gibi kısa bir sürede nasıl bir yönetim becerisi gösterilerek bu hale getirildiği maalesef hala kafalarda soru işareti. Maçın ilk yarısı ile, alt yapı oyuncularının yer aldığı ikinci yarısında yaşanan oyun farkı, yönetime umarım iyi bir cevap olmuştur. Yaşanan transfer yasağı döneminde güvenilen ve geçen yıl alınan başarılı sonuçların temelinde emeği olan alt yapı oyuncularının, menajerler ile yapılan yanlış transfer politikaları sonucu yine gözardı edilmesi, Trabzonspor’un bugün yaşadığı sportif ve ekonomik başarısızlığın başlıca nedeni olmuştur. Geçen hafta ligde Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-0 yenen Malatyaspor’un orta sahasında dinamo gibi görev yapan 22 yaşındaki Youssouf’un bonservis ücretinin 45 bin Euro olduğunu, Trabzonspor’un yeni ve yetersiz transferi Diabate’nin, bunun 30 katı bonservis ücreti ödenerek alındığını söylersem, herhalde hiç kimse böyle bir transferi sorgulamadan geçemez. Hem ekonomik durumunuz kötü olacak, hem de bu ve benzeri transferleri yapacaksınız. Neden?

 

                                                                                                                              ******

 

Yönetimin eleştirildiği ve kongre çağrılarının yapıldığı böyle bir ortamda, ligde

 

Çaykur Rizespor’u evinde konuk eden Trabzonspor, Hakem Ali Şansalan’ın yarattığı penaltı ile 36. dakikada 1-0 geriye düşmesine rağmen, 53. dakikada Ekuban’ın penaltıdan ve 65. dakikada Djaniny’in attığı gollerle, rakibini 2-1 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Bu yıl yapılan ve tartışılan transferler içerisinde, bugün oynayan Flavio ve Djaniny’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Flavio’nun, iş ahlakı ve oyun karakteri ile her geçen gün takıma uyumla birlikte daha faydalı olacağına ve orta sahada iyi bir alternatif olacağına inanıyorum. Djaniny ise gerçekten çok kaliteli bir oyuncu ve bu zamana kadar fazla süre almaması ve ısrar edilmemesi, beni şaşırtıyordu. Bugün oynadığı oyun ve attığı mükemmel gol ile beni yanıltmadı diyebilirim. Bu takımın şu an en önemli forveti Djaniny’dir ve sakat değilse, mutlaka o oynamalıdır… Sayın Abdullah Avcı’yı da, bu galibiyetten daha çok, bugün ortaya konulan oyun nedeniyle tebrik ediyorum. Hocam; bugün daha önceki maçlarınızda olduğu gibi geriye ve yana değil, tüm Trabzonsporluların karakteri gibi dik oynadınız. Dik oynamaya devam…

 

                                                                                                                              ******

 

Dün akşam oynanan Fatih Karagümrük-Galatasaray maçında yaşanan ve infiale neden olan hakem infazlarının daha fazlasını, maalesef biz yıllardır yaşamaktayız. Dün, maçın ikinci yarısında hakemi dağıtan nedene gelirsek; Sayın Fatih Terim’in, kırmızı kart ile sahadan atılması diyebiliriz. Sayın Fatih Terim’in, zora giren ve çevrilmesi güç olan maçlarda kendisini attırıp, hakem ve kendi futbolcuları üzerinde bir baskı oluşturma ve böylelikle maçı çevirme düşüncesi, artık gelenekselleşti diyebiliriz. Dün gece yaşanan baskı sonucu, hakemin maçı 14 dakika uzatması ve penaltı yaratması  ise sanırım, basıncın derecesi ile ilgili olmalı!